Formatul Ligii 1 ar putea fi schimbat

Pandemia de coronavirus ar putea schimba formatul în Liga 1  iar oficialii LPF se gândesc la un scenariu total neașteptat. Liga analizează fie posibilitatea de a stabili clasamentul final  în acest moment, anularea  campionatului sau modificarea formatului ligii la 16 echipe din sezonul următor.

Pandemia de coronavirus a întrerupt meciurile din  Liga 1 şi nu se  ştie exact cum va evolua şi dacă acestea se vor putea relua în timp util, pentru a putea  finaliza la timp competiţia.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a oferit mai multe scenarii pentru continuarea competiției, inclusiv o schimbare a formatului Ligii 1 de la 14 la 16 echipe. Oficialul a vorbit despre o declarare prematură a echipelor calificate în cupele europene, o posibilă anulare a acestui sezon sau chiar trecerea la formatul cu 16 echipe a Ligii 1 chiar de la finalul acestui  sezon  prin aducerea mai multor echipe de  la Liga 2.

„Am putea avea și o situație nereglementată de regulament prin care să stabilim echipele calificate în cupele europene și echipele retrogradate. O soluție la limită ar fi să tragem linie acum, dar nu ar fi tocmai corect. Ultima variantă, anularea campionatului, e puțin probabilă, dar o luăm în considerare. Cred că spun ceva în premieră. S-ar putea să avem o modificare la 16 echipe în sezonul următor și să vedem ce facem cu echipele retrogradate, apoi să mai aducem încă două din Liga 2”, a declarat Justin Ștefan la TV Digi Sport.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: