Fost director din Gorj, acuzat de afaceri cu soacra

Fostul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc,  este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al ANI din 5 februarie 2019, CJAS Gorj a avut în perioada 11 noiembrie 2015-27 iunie 2016 contracte cu firma soacrei sale.

Bondoc nu mai lucrează în cadrul instituției de trei ani. Actualul preşedinte al CJAS Gorj spune însă că soacra lui Bondoc nu a avut alte contracte cu instituţia, decât cele pe partea medicală. Daniel Șurlea spune că soacra fostului director general a avut și are încheiate contracte în derulare cu CJAS Gorj pentru activitatea de medic de familie sau de medic de recuperare. ”Nu au fost alte contracte decât pe medicină de familie și balneo-fizioterapie. Nu exista altă alternativă să facă contract, pentru că nu sunt mai multe Case. Furnizorii nu s-au selectat, toată lumea care a venit la contractare a încheiat contracte, cei care erau autorizaţi din punct de vedere sanitar de DSP, aveau structuri autorizate, înfiinţate. Nu s-a făcut nicio triere. Sau să se dea 5 lei la unul, 10 lei la altul. Regulile sunt stabilite prin norme”, a precizat Daniel Șurlea.

ANI a precizat că Daniel Bondoc nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Vizualizări: 4,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: