Fost director sportiv la Pandurii, devenit antrenor în Liga 4

Fostul director sportiv al echipei Pandurii Târgu Jiu, Emil Dică, s-a decis să încerce şi cariera de antrenor. Cu un CV impresionant ca jucător, Dică a ales acum să pregătească o echipă din Liga 4 Argeş, Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung.

După ce s-a retras din fotbal ca jucător, Emil Dică nu a mers imediat spre antrenorat, spunând că nu se simte atras de profesia de antrenor. Fost jucător la Pandurii, Dică a condus o perioadă clubul din Târgu Jiu în calitate de director sportiv. Din cauza problemelor financiare de la club însă Emil Dică a demisionat şi a mers sezonul trecut la fosta echipă Energeticianul, care a retrogradat în Liga 3.

 Emil Dică şi-a schimbat între timp opţiunile şi se află la prima experienţă ca antrenor, el conducând antrenamentul la reunirea liderului din Liga a 4-a Argeş

Fostul mijlocaş al echipelor FC Argeş, Pandurii, CS Mioveni, Rapid sau CFR Cluj a fost numit antrenor principal la echipa de Liga a 4-a Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung. Dică a condus marţi, 21  ianuarie, pe stadionul Municipal, primul antrenament al formaţiei care a fost înfiinţată în vara trecută şi care începuse sezonul cu Gheorghe Mihali ca antrenor. La prima experienţă ca antrenor, Emil Dică a avut la reunirea echipei din Câmpulung 17 jucători, cel mai important fiind veteranul Iulian Tameş (41 de ani), a informat Sport Muscel. În schimb, liderul Ligii a 4-a Argeş a pierdut o serie de jucători, precum Roberto Ayza, Fernando Dobre (CSM Reşiţa), Patrick de Oliveira (FC Voluntari 2) sau George Ungureanu (AS Cetăţeni, CJ Nord).

Din stafful lui Emil Dică fac parte fostul antrenor principal, Alin Durdun, acum antrenor secund, şi Marius Badiu, antrenor cu portarii.

Emil Dică este al treilea antrenor al echipei muscelene în acest sezon, după Gheorghe Mihali (etapele 1-13) şi Alin Durdun (etapele 14-19). După 19 etape, Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung ocupă locul 1 în Liga a 4-a Argeş, cu 52 de puncte, fiind la egalitate cu Voinţa Budeasa, care are un golaveraj mai slab.

Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: