Pandurii ar dori să transfere şi jucători cu experienţă

Pandurii Târgu Jiu ar dori să legitimeze şi jucători cu experienţă, nu numai juniori, şi a solicitat recent FRF să poată legitima şi jucători Under 21. Noile prevederi ale regulemntelor Federaţiei Române de Fotbal obligă cluburile să folosească astfel de jucători iar antrenorul pandurilor şi-ar dori să legitimeze şi jucători mai experimentaţi, nu numai juniori.

Pandurii s-au lovit în acest sezon de această interdicţie, de a transfera jucători seniori, dar şi să legitimeze jucători cu experienţă, însă speră ca noul context din fotbalul autohton să ducă la acordarea acestui drept clubului gorjean.

Antrenorul Călin Cojocaru a precizat că aşa ar fi normal pentru ca Liga 2 să fie una echilibrată, echipele care nu pot transfera jucători fiind victime din start: „Ne-ar ajuta să aducem jucători cu experienţă. Conform regulamentului e clar că avem dreptate şi trebuie să ne lase să transferăm, fiindcă aşa e regulamentar. Avem nevoie de întăriri şi trebuie să ne acorde acest drept, pentru că aşa e normal, competiţia să fie echilibrată, nu să avem meciuri cu rezultate de 6-0 sau 7-0 din cauza acestui lucru”.

Cei de la Pandurii invocă în solicitarea publică adresată FRF prevederea din Regulamentul Național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar unde  se face mențiunea că sancțiunile privind interzicerea legitimărilor și/sau a transferurilor se aplică doar pentru jucătorii seniori, fiind permise legitimări ale jucătorilor juniori. „În spiritul fair-play-ului sportiv pe care-l manifestăm ca și club angajat în Competiția Ligii a II-a și pentru a nu desconsidera calitatea competiției, vă solicităm să ne comunicați punctul dumneavoastră de vedere oficial privind limita de vârstă a jucătorilor pe care îi putem legitima în perioada de transferuri aferentă returului campionatului 2019-2020”, au solicitat oficial cei de la Pandurii responsabililor de la FRF, pentru a oferi un punct de vedere mai clar în privinţa transferurilor de jucători din acest an.

Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal definește faptul că perioada junioratului este perioadă care se termină la data de 30 iunie a anului în care un jucător împlineşte vârsta de 19 ani dar, recent, FRF a  aprobat un nou regulament care obligă echipele din Liga 2 să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 (născut după 01.01.2002) și unul de U21 (născut după 01.01.2000).

Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: