Începe lupta pentru salvare de la retrogradare la baschet

Invitată la începutul acestui sezon să participe  în Liga Naţională, echipa de baschet a CSM Târgu Jiu nu a reuşit din primul sezon să se impună în primul eşalon. Gorjenii au ajuns în subsolul clasamentului la finalul sezonului regulat, pe locul 6 în Grupa Valorică B, şi va lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Partea a doua a campionatului de baschet va începe la 1 februarie pentru echipa CSM Târgu Jiu care va avea de dat marele examen al acestui sezon. Echipa gorjeană va avea meciuri tari cu contracandidatele la menţinerea în Liga Naţională, iar primul meci din această serie va fi cel în compania formaţiei din Miercurea Ciuc.

Antrenorul Claudiu Alionescu avertizează că nu va fi un meci uşor: „Urmează acum faza a doua a campionatului, care va decide ordinea cu care vom intra în play-out. O să debutăm pe 1 februarie, cu un meci acasă, împotriva echipei din Miercurea Ciuc. Va fi un meci destul de important, care poate fi decisiv în clasamentul fazei a doua. Ne aşteaptă o partidă dificilă, pentru că Miercurea Ciuc şi-a schimbat doi jucători străini, însă avem două săptămâni pentru a pregăti acest meci. Chiar dacă două zile i-am lăsat liberi pe băieţi, ne vom întoarce în sală de miercuri şi vom pregăti acest meci pentru a câştiga”.

Meciurile din faza a doua a Ligii Naţionale vor continua tot în sistem tur-retur, cu punctele acumulate din prima fază a campionatului, după care va începe play-out-ul Ligii Naţionale.

Până la debutul părţii a doua a campionatului, de la începutul lunii februarie, baschetbaliştii nu vor avea pauză pentru că vor continua pregătirea.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: