Fost fotbalist de la Pandurii, audiat în dosarul lui Habitu

Un fost jucător al echipei Pandurii Târgu Jiu din perioada regimului comunist a fost prezent ieri la Tribunalul Gorj pentru a depune mărturie în procesul în care este judecat Aristică Doru Şerban, mult mai cunoscut drept Habitu. Judecătorul de caz a audiat şi doi vecini ai cămătarului, ambii oferind informaţii despre un accident în care acesta şi-a lovit Lamborghini-ul şi l-a dus pentru reparaţii direct la un service din Italia.

Sandu Stelian este fostul fotbalist care a jurat cu mâna pe cruce să spună adevărul şi numai adevărul atunci când a fost întrebat despre relaţia sa cu Aristică Doru Şerban. Acesta a menţionat că se ştie şi cu denunţătorul lui Habitu, afaceristul Dan Floarea, fostul jucător ajungând să depună mărturie după ce, în vara lui 2010, a fost prezent la momentul în care Floarea a luat cu împrumut de la Habitu peste 100.000 de euro.

Fotbalistul a povestit că se afla la piscina pe care cămătarul o are acasă şi că se răcorea acolo, moment în care Floarea a venit foarte grăbit şi a cerut „4-5 miliarde” de lei vechi pentru a putea lucra la şantierul de la Peştişani. Conform acestuia, Habitu i-a spus că nu are acasă decât vreo 60.000 de euro, restul banilor împrumutându-i de la un alt amic al său, aflat şi el la piscina privată. Marian Gherghe a venit repede cu 50.000 de euro, i-a dat lui Habitu şi Habitu i-a înmânat lui Floarea, afaceristul plecând apoi repede, nestând să încheie vreun act care să ateste efectuarea împrumutului, menţionând că va reveni peste câteva zile pentru a lămuri lucrurile. Fostul pandurist a menţionat că, ulterior, a auzit prin oraş că Habitu nu ar fi primit nici un ban înapoi, el menţionând că nu ştie să i se fi perceput lui Floarea vreo dobândă.

Accident cu Lamorghini şi urmărire pe Dealul Negru

Alţi martori audiaţi la termenul de ieri au fost şi doi vecini ai lui Aristică Doru Şerban, unul dintre ei fiind mecanic, iar un altul fiind pasionat de calculatoare şi şofer de ocazie al cămătarului. Din declaraţiile lor a reieşit că Habitu a avut un accident de maşină cu Lamborghini-ul personal pe autostrada Bucureşti - Piteşti, maşina fiind dusă pe platformă la reparaţii tocmai la un service din Italia. După accident Habitu s-a ales cu mâna ruptă, fiind supus unor intervenţii chirurgicale la Viena, şofer fiindu-i unul dintre martorii de ieri. Alexandru Radu, a povestit şi despre un incident petrecut pe Dealul Negru, când Habitu l-a observat pe Dan Floarea trecând cu maşina pe lângă ei, fără să oprească şi fără să răspundă la telefon, cămătarul dorind să-l întrebe despre banii daţi cu împrumut. Şoferul lui Habitu a oprit la o benzinărie în Râmnicu Vâlcea pentru a alimenta, el povestind ieri că, la un moment dat, Aristică Doru Şerban a rămas în stradă pentru a opri maşina lui Floarea, cel pe care îl împrumutase cu bani trecând pe lângă el, în viteză, fiind aproape gata să-l calce. Habitu a scăpat teafăr pentru că s-a ferit, a povestit martorul.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: