Fost polițist de frontieră, condamnat pentru că a înșelat mai mulți gorjeni

Un fost polițist de frontieră a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

„Condamnă inculpatul ENICA Paul Lucian, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. (...) Interzice inculpatului ENICA Paul Lucian, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în condiţiile art. 68 Cod penal, pe o perioadă de 3 ani. (...) În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 2 ani şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal“, a stabilit instnța de judecată.

Cum își păcălea victimele

Conform celor consemnate de completul de judecată, unele fapte au avut loc când inculpatul era angajat agent de poliție la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră.

„În perioada februarie - octombrie 2019, în timp ce se afla angajat ca agent de poliție în cadrul S.P.E Berzasca - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, inculpatul a indus în eroare persoanele vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în sensul că a oferit spre vânzare diverse bunuri electronice (telefoane mobile, televizoare, căști wireless, tablete, laptopuri) despre care a pretins că provin din activitatea de confiscare desfășurată la punctul de frontieră unde își desfășura activitatea, obținând astfel un folos patrimonial injust în valoare de 7400 lei și 1620 lire. (7 acte materiale).

În data de 17. 10.2019, inculpatul, folosind același mod de operare, folosindu-se de calitatea mincinoasă de agent de poliție în cadrul Poliției de Frontieră, funcție la care a renunțat, prin demisie, a indus în eroare persoanele vătămate, împrejurare în care a obținut un folos patrimonial injust în cuantum de 8.000 lei. (5 acte materiale).

Inculpatul a efectuat comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, în concret, a postat mesaje pe rețeaua de socializare Facebook, prin care persoana vătămată ..., era prezentată ca o persoană care practică prostituția, iar in urma acestor postări, persoana vătămată a fost contactată în repetate rânduri de diferite persoane care i-au pretins servicii sexuale contracost, fiindu-i cauzată o temere“.

Unele dintre victime și-au retras plângerile pentru o serie de fapte.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: