Fost prefect: „Aș închide din nou, în secunda doi, groapa de gunoi“

Fostul prefect al județului Gorj, Corneliu Răducan, consideră că groapa de gunoi nu respectă normele de mediu și că trebuie închisă imediat: „E tragic ce se întâmplă la groapa de gunoi. Am trecut seara prin Bălești și mirosea groaznic. Aș închide din nou în secunda doi groapa de gunoi. Nu aș sta pe gânduri, pentru că acolo miroase îngrozitor. Sunt oameni care au copii și nu pot să-i lase afară din cauza mirosului. Au fost și ploile din ultima perioadă și știu că acest levigat miroase mai puternic în aceste perioade. 

Avusesem discuții cu cei de la Polaris și stabilisem ca să pună o perdea de vegetație pe latura unde nu este nimic. Nu știu dacă acest plan a fost dus la bun sfârșit“, a spus fostul prefect la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. 

Acesta cred că mirosul se va simți, vara viitoare, chiar și în Târgu Jiu: „Cred că vară când vor fi temperaturi de 35-40 de grade Celsius, mirosul va ajunge peste noi, cei din Târgu Jiu, și atunci trebuie să protestăm pentru că acum un an de zile îl lăsasem singuri pe cei din Slobozia, pentru că noi nu suntem afectați“. 

Corneliu Răducan susține că locul depozitului de gunoi trebuie să fie în altă parte: „Locul de gunoi nu este aici. A fost o greșeală strategică de mare amploare a celor care au condus destinele orașului și ale județului. Trebuie dusă departe de locuințe. Nu poți să faci groapa de gunoi la un kilometru de centrul orașului“.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: