Fost premier suedez, stăpân pe păduri din Gorj și Hunedoara

Un cotidian suedez afirmă, într-un articol din 27 mai, că fostul prim-ministru suedez Göran Persson, care a condus Guvernul de la Stocholm între 1996 și 2006, ar fi implicat în afacerile cu păduri din țara noastră. Textul citat arată că  „Greengold Group AB, împreună cu Göran Persson, în calitate de partener și președinte al consiliului, deține pădurea românească controversată", scrie ziarul de afaceri Lantbruk, ATL.

Pădurea ar fi fost vândută de Holzindustrie Schweighofer – care, la rândul său, a cumpărat-o după ce patru persoane au fost înșelate pe aproximativ 1000 de hectare.

În martie anul trecut, silvanews.ro scria că „Grupul Schweighofer Hotlzindustrie, cel mai mare procesator de lemn din Europa – cu cinci companii de prelucrare în România, şi-a vândut subsidiara Cascade Empire SRL, precum şi divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire SRL, către compania suedeză GreenGold Group, tranzacţia privind 14.283 hectare de pădure în judeţele Alba, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. Tranzacţia s-ar fi făcut, potrivit unor estimări de specialitate, pentru suma de aproape 63 de milioane de euro. Preţul mediu pentru un hectar fiind de 4.355 de euro“.

Articolul integral AICI.

Vizualizări: 24,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: