Fost primar, la mâna instanței. Și-a favorizat familia

Începe judecata în dosarul fostului primar al comunei Stănești, Ștefan Blideanu, acuzat că s-a folosit de funcție pentru a-și favoriza membrii familiei.

Agenția Națională de Integritate a fost cea care a sesizat organele de urmărire penală în cazul fostului primar. „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Blideanu Ștefan-Liviu a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Stănești, a emis acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa, respectiv, fiul său”, anunța ANI în februarie, anul trecut.
Un judecător de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu a dispus miercuri începerea judecății în acest dosar.
„În baza art. 346 Cod pr. pen., constată regularitatea rechizitoriului nr. 155/P/2021 din data de 30.03.2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecății în cauza privind pe inculpatul Blideanu Ştefan-Liviu, pentru săvârșirea în concurs real a infracțiunii continuate de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal, şi a infracțiunii unice de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane”, se arată în minuta sentinței ce poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: