Fostă directoare de liceu, nota 2 la interviu

Drept la replică

Adela Rușeț, profesor, a venit cu precizări, urmare a articolului “Fostă directoare de liceu, nota 2 la interviu”, publicat de Pandurul.ro pe 16 noiembrie.

Surse din ISJ au declarat reporterului Pandurul că acel candidat care a obținut nota 7.20 la proba scrisă și a fost notat cu 2.20 la proba interviu ar fi Adela Rușeț.

Nu am participat la acel concurs, nu este vorba despre mine. Mai mult decât atât, în ziua interviului eram plecată în Polonia cu un proiect Erasmus”, a spus Adela Rușeț, precizând și că, având în vedere că toți candidații au optat ca datele lor personale să fie anonimizate, nu i se pare normal ca unele nume să fie date presei pe surse.

Candidatura era pentru un post de conducere la Colegiul Tehnic Motru.

Ne cerem scuze pentru eroarea produsă.

Știrea inițială

Situație bizară la concursul pentru directorii de școli. O fostă directoare de liceu, care a trecut de proba scrisă a examenului, a fost taxată dur la interviu, unde a fost notată cu 2,20.

Este cea mai mică notă obținută în prima zi a interviurilor la care au participat 20 de candidați. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj este vorba de Adela Rușeț, fosta directoare a Colegiului Tehnic Motru.

Soția ex-inspectorului școlar Nicolae Rușeț a fost singura candidată pentru postul de director plin, după ce a reușit să treacă la limită de proba scrisă, unde a obținut nota 7,20.

Pentru postul de adjunct la Motru a fost înscris un singur candidat, dar acesta s-a retras din concurs, profesorul optând pentru mai multe funcții de conducere.

Un alt profesor care și-a dorit șefia Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu nu a reușit să treacă de proba interviului. A fost notat cu 4,40, deși la proba scrisă a obținut nota 8,20.

Nu a luat notă de trecere nici candidatul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” din Ceauru – Bălești, care a fost notat de comisia de concurs cu nota 4,60.

Cea mai mare notă a fost obținută de dascălul care a candidat pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, respectiv 9,80.

În cadrul interviului care durează o oră se evaluează competențele de management și de comunicare, abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ și competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului.
Interviurile continuă până pe 3 decembrie, inclusiv, pe baza programării.

Galerie foto


Vizualizări: 5,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: