Fosta secretară a lui Dragnea, abuzată sexual

A fost cândva secretara lui Dragnea, dar acum este ditamai ministrul de Interne. Vorbim de Carmen Dan. Ditamai ministrul a fost chemat joi la DIICOT și toată lumea s-a întrebat de ce. Așa cum este obiceiul, jurnaliștilor li s-a șoptit pe surse motivul. Carmen Dan a depus o plângere împotriva unui personaj pe care îl acuza de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Nu, pe Carmen Dan nu a abuzat-o niciun șef. Nici șeful de la guvern, nici șeful de la partid. Pur și simplu, doamna ministru a invocat în mod greșit articolul 299 Cod Penal. A fost o eroare materială, a spus ministrul, înainte ca presa să afle despre ce este vorba. Acum e clar că și procurorul care a scăpat informația în presă a vrut să facă mișto probabil de cel mai slab ministru de Interne de după 1989.

Carmen Dan a reclamat de fapt un personaj, Romică Părpălea, denunțător în dosarul Referendumul, care a spus la un moment dat, de pe scările DNA, că Dan a organizat în Teleorman un grup infracțional care a făcut nu știu ce manevre cu retrocedări. O declarație pe care toată lumea a uitat-o, dar care acum va face istorie, pentru că prostia de care a dat dovadă Carmen Dan, când l-a acuzat pe bietul om de abuzuri sexuale, va fi subiecte de glumă mult timp.

Carmen Dan era oricum de râsul subalternilor, fiind celebră ironia polițistului Marian Godină, după ce șefa lui de la minister a spus „pronume” în loc de „prenume”. „Nu-mi cer scuze pentru că am pronunțat greșit un sunet! Sunt om, nu sunt mașină”, spunea atunci Carmen Dan. Până la urmă, ce e un sunet? La fel cum probabil va spune acum: ce e un articol de cod penal? Că ea a vrut să-l acuze pe om de inducerea în eroare a organelor judiciare.

Omul e supus greșelii, zice o vorbă. Este adevărat, o eroare poate fi trecută cu vederea. Doar că miniștrii din cabinetul Tudose, submediocri mulți dintre ei, ne alimentează zi de zi cu erori și cu greșeli de exprimare. Și cu multe, multe minciuni. Uite doar două pe care le-a spus joi premierul Tudose în parlament. Cică anul acesta, puterea de cumpărare este cu 50% mai mare decât anul trecut. Cred că a evaluat doar miniștrii, parlamentarii și primarii, ale căror salarii s-au dublat. A doua minciună este aceea că, după mulți ani, acum toți elevii au primit manualele la început de an. Și când te gândești că la elevii de a V-a au ajuns abia luni!

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: