Fostă solistă, la judecată cu ”Doina Gorjului”

Maria Popescu, o fostă solistă a Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, se judecă cu instituția. Nemulțumirea artistei pleacă de la faptul că unitatea refuză să-i elibereze documente din care să reiasă că a lucrat ca solistă în cadrul ansamblului târgujian. Directorul Gheorghe Porumbel spune că ceea ce cere fosta stea a muzicii populare gorjenești nu există.

Conform acestuia, artista a lucrat în cadrul ansamblului înainte să fie preluat de Consiliul Județean Gorj și că, în aceste condiții, nu are de unde să procure documentele pe care femeia le cere acum în instanță. ”Doamna a fost solistă, dar înainte de a fi "Doina Gorjului" în actuala structură. Mai pe înțeles, funcționăm ca instituție de spectacole înființată prin hotărârea Consiliului Județean în 1994. Și de atunci încoace noi deținem documente. E posibil ca ea să aibă dreptate în ceea ce susține, dar noi nu avem documente că a lucrat la ansamblu. Vrea să se pensioneze și are nevoie de acte. Perioada lucrată o are în cartea de muncă, că mi-a arătat-o. Pentru mine e pușcărie să-i dau un asemenea act. Și de ar fi sora mea nu aș putea să îi dau. I-am explicat”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Conform directorului Porumbel, ansamblul a fost înainte al Uniunii Sindicatelor din România și al fostei Direcții de Cultură și Educație Socialistă. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj, primul termen de judecată fiind stabilit de magistrații gorjeni pentru data de 28 ianuarie. Ansamblul târgujian va fi reprezentat în instanță de avocatul Pantelimon Manta.

Vizualizări: 2,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: