Fostul director al CE Turceni a solicitat consultanţă la Ciurel

Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, oferă consultanţă disponibilizaţilor de la complexurile Rovinari, Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ciurel spune că disponibilizările au fost făcute ilegal, iar foştii muncitori vor avea câştig de cauză în instanţă. Printre cei care au cerut sprijinul acestuia se găseşte şi fostul director al CE Turceni, Constantin Marin.

Laurenţiu Ciurel este convins că dacă cei care au fost daţi afară vor acţiona în instanţă unităţile din care au plecat, vor avea câştig de cauză. Până acum 124 de persoane au cerut ajutor, după cum spune Ciurel. „Am hotărât să acordăm asistenţă juridică celor interesaţi pentru că toţi cei care au plecat în această perioadă fiind disponibilizaţi aveau dreptul să plece conform contractelor colective de muncă în alte condiţii. Contractele colective de muncă sunt până la urmă legi ale părţilor, adică odată ce au fost înregistrate la Tribunal au caracter de lege şi nu pot fi anulate printr-un protocol de jumătate de pagină semnat între sindicate şi administraţie, protocol care spune că se va pleca cu 12 salarii medii pe economie, iar în contractul colectiv de muncă spune că se va pleca cu 25 de salarii nete ale omului“, a declarat Ciurel. „În codul Muncii preavizul trebuie dat cu două luni înainte, ei l-au primit înainte de Paşte, iar după Paşte au plecat acasă“, acesta este unul din argumentele de care se agaţă Ciurel pentru a contesta disponibilizările.

Graure: Ciurel să se informeze

De partea cealaltă directorul Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, spune că disponibilizările au fost făcute corect, iar în instanţă nu vor avea cum să aibă câştig de cauză. „Disponibilizările s-au făcut conform legii, iar ce spune domnul Ciurel nu este adevărat, nici nu ştiu în ce calitate vorbeşte. Preavizul a fost respectat, adică 20 de zile, Ciurel să se informeze înainte să vorbească“,  a declarat Octavian Graure.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: