Fostul ofiţer SRI, tot în arest

Arest prelungit pentru Ion Mihai Dincă, un bărbat de 50 de ani din Mehedinți, care în tinerețe a fost ofițer de informații. Bărbatul a fost arestat la Târgu Jiu, sub acuzaţiile de şantaj şi înşelăciune. Dincă s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie cu suma de 500 de lei, pentru a nu distribui imagini compromițătoare cu aceasta.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu şi prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Dincă Ion-Mihai, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune (3 acte materiale), în prezent deţinut la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.09.2019 şi până la data de 08.10.2019. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis, vineri, o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu.

Dincă nu este la prima abatere de la lege. În 2010, acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro mită de la o femeie din Pitești, căreia i-a promis o soluţie favorabilă într-un dosar în care tatăl acesteia era cercetat penal. S-a mai aflat că bărbatul a păcălit mai multe tinere absolvente ale Facultăţii de Drept cărora, în schimbul diverselor sume de bani, le-a promis că le va ajuta să intre în Barou. Dincă s-a ales cu o condamnare de 4 ani cu executare, pentru trafic de influenţă.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa, Dincă a fost din nou arestat, în 2015. El a cerut și primit 500 de lei de la o femeie căreia îi promisese angajarea în Ministerul de Externe. Un an mai târziu, bărbatul a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare.

În primăvara acestui an, Dincă a fost eliberat condiţionat. Nu a durat prea mult şi fostul ofiţer SRI a comis o nouă fărădelege, el fiind arestat la Târgu Jiu încă de la începutul lunii iulie.

Vizualizări: 2,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: