Fostul pandur Eric vrea să joace în Liga 1 sau 2

Fostul jucător al celor de la Pandurii, Eric De Oliveira, și-a reziliat contractul cu FC Voluntari. Eric însă nici nu se gândește să se retragă, deși are 35 de ani și trece printr-o accidentare grea, şi spune că are deja oferte din Liga 1 şi 2.

Mijlocașul brazilian care a evoluat cu Pandurii în grupele Europa League a dezvăluit unde ar urma să evolueze dacă lucrurile decurg așa cum se așteaptă el. "Nu e finalul carierei, mai am mult de dat, câțiva ani. Eu mă gândesc să reîncep antrenamentul, deja merg la sală, fac alergare ușoară, mai am o consultație pe 15, la o clinică Cluj, iar pe 1 februarie fac 6 săptămâni de când m-am operat. Apoi vom vedea. Am discuții cu vreo 3 echipe din România, din Liga 1 și din Liga 2. Nu mai vreau să plec afară. Mai am timp să semnez până în februarie.  Sigur, am ambiție să merg mai departe pentru că eu vreau să aveți o ultimă impresie foarte bună despre mine pentru că am văzut că s-au mai lăsat și alții mai târziu și au făcut-o foarte bine. Mediaș e una dintre opțiuni, încă nu am nimic rezolvat, dar o să știți în curând. Am zis că ultimul club ar fi Mediaș și mi-am zis dacă aș avea curajul să mă las de fotbal la Mediaș. O să mai dau câteva goluri și apoi mă las, de aia am ambiție", a explicat Eric la Fotbal Club.

Eric este cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, cu 66 de goluri, 17 goluri marcând pentru Pandurii Târgu Jiu.

În august 2011, Eric s-a transferat de la Mediaș în Ucraina, la Karpaty Lvov, iar după un sezon a revenit la Gaz Metan. După un nou sezon, în vara anului 2013, a semnat cu Pandurii, de unde a plecat însă după numai o jumătate de an, la Al Ahli. Un an a durat aventura lui Eric la arabi, după care a revenit la Pandurii, iar după o altă jumătate de an a semnat cu japonezii de la Matsumoto Yamaga. A rezistat și acolo doar o jumătate de sezon, iar în ianuarie 2016 s-a dus din nou în Arabia Saudită, la Najran. După alte 6 luni a revenit în Liga 1, tot la Gaz Metan Mediaș. Gheorghe Hagi l-a luat apoi la Viitorul, peste un an, de unde s-a transferat în Qatar, la Al Markhiya, în ianuarie 2018. Hagi l-a readus la Viitorul în ianuarie 2019, iar în ianuarie 2020 a semnat cu FC Voluntari, de care s-a despărțit pe 8 ianuarie.

Echipele din România la care a jucat sunt Eric Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, FC Viitorul și FC Voluntari.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: