Fostul primar Belgiu, încătuşat din nou

Necazurile par să se țină lanț de fostul primar de la Fărcășești, Antonică Belgiu, care, după ce a reușit să se reabiliteze în instanță pentru problemele penale pe care le-a avut în trecut, a ajuns din nou la sfârșitul săptămânii trecute în spatele gratiilor.

Fostul edil a fost reținut pentru 24 de ore alături de alte două persoane, de la Ocolul Silvic Motru, care l-ar fi ajutat să defrișeze o pădure care, e drept, îi aparține. Zeci de arbori au fost marcați ilegal de către pădurari, pentru a-l ajuta pe Belgiu, acesta tăind copacii și creând un prejudiciu estimat de anchetatori la 140.000 de lei.

Șeful de Ocol Silvic de la Motru, Gheorghe Croitoru, frate al fostului primar de la Bolboși cu același nume, a fost reținut alături de Belgiu, împreună cu ei ajungând în spatele gratiilor pentru 24 de ore și tehnicianul silvic Ion Brânzan. Pădurarii sunt acuzați că au falsificat acte și au marcat ilegal arborii puși la pământ de Belgiu, pentru Croitoru instanța dispunând arestul la domiciliu, în timp ce pentru ceilalți doi inculpați a fost luată măsura controlului judiciar. Cei trei nu au voie să ia legătura unul cu altul, dar nici cu un al patrulea bărbat cercetat în dosar, precum și cu martorii.

Toată înțelegerea dintre ei a ieșit la iveală după ce un localnic a sunat la Poliție ca să anunțe că au dispărut arbori din pădurea fostului primar, omul fiind convins că hoții i-ar fi tăiat copacii. În realitate, ancheta a scos la iveală complicitatea pădurarilor cu proprietarul pădurii, cei de la Direcția Silvică Târgu Jiu anunțând că i-au suspendat din funcții pe cei doi și, cel mai probabil, ambii își vor pierde locurile de muncă.

Anul acesta încă un pădurar, din Bălești, a făcut-o lată, după ce a tras cu pistolul din dotare după fosta sa iubită, iar la Tismana alți doi angajați ai Ocolului Silvic au fost trimiși în judecată după ce au falsificat actele pentru o pădure tăiată „din greșeală”. În plus, recent, foști angajați de la Ocolul Silvic Turceni au fost condamnați la închisoare cu executare pentru că au furat din casieria unității peste un milion de lei. Cireașa de pe tort o reprezintă însă condamnarea foștilor șefi ai Direcției Silvice care în urmă cu un deceniu și-au însușit ilegal apartamentele de serviciu la prețuri modice.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: