Cine sunt suspecţii din reţeaua de trafic de medicamente

Instanţa de judecată a respins vinerea trecută toate propunerile de arestare preventivă pe care procurorii DIICOT Târgu Jiu le-au solicitat pentru persoanele pe care le-au reţinut în urma descinderilor făcute cu o zi înainte în dosarul ce vizează traficul cu medicamente cu efect psihoactiv spre Norvegia.

Curtea de Apel Craiova a decis ca principalul inculpat din dosar, mehedinţeanul George Eduard Cârțog, să fie plasat în arest la domiciliu în comuna Şimian, acolo unde locuieşte. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de inculpatul Adrian Oleacu, care nu are voie până la Sfânta Maria Mare să plece de la locuinţa sa din Drobeta Turnu Severin.

Până la aceeaşi dată a fost pus sub control judiciar Iulian Florin Cârțog, dar şi craioveanul Emilian Dragomir. Sub contro judiciar pentru următoarea lună a fost plasat şi avocatul severinean Sorin Borcoş, dar şi clujeanul Vasile Gabriel Moldovan. Măsura menţionată a fost dispusă şi pentru târgujianul Valentin Vasile, dar şi pentru Ionuţ Bobu şi pentru timişoreanul Marius Herciu.

Sentinţa nu e definitivă şi poate fi contestată, cu toţii fiind acuzaţi că s-au implicat într-o reţea care ducea în special comprimate de Xanax şi Diazepam în Norvegia. Medicamentele respective, în combinaţie cu alcoolul sau luate în doză mare, au efecte halucinogene şi românii le vindeau în străinătate pe bani buni. Ei îşi procurau marfa direct din depozitele unor farmacii din ţară sau din Serbia, cărăuşii fiind nişte romi din Obreja. La descinderile de joia trecută mascaţii au ridicat zeci de mii de comprimate de acest gen, dar şi o armă deţinută ilegal de clujeanul inculpat în acest dosar.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: