Microbuz cu pasageri, „zburat” de pe Pasarelă

A fost panică sâmbătă după-amiază în zona Pasarelei din municipiul Târgu Jiu, după ce un microbuz plin cu călători a sărit de pe pasarelă şi a zburat câţiva metri. O altă maşină, aflată într-o coloană la o nuntă, a încercat o depăşire pe dreapta, iar şoferul microbuzului se uita după decapotabila în care se aflau mirii. Astfel, graba şi neatenţia au făcut ca şase oameni să ajungă la spital, din fericire nimeni neavând răni grave.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, când afară erau 38 de grade Celsius şi toată lumea se gândea la un loc răcoros. Microbuzul tocmai plecase de la autogară spre Novaci, cursa sa încheindu-se însă după doar câteva minute. Martori prezenţi la faţa locului spun că, imediat după producerea accidentului, şoferul microbuzului ar fi mărturisit că s-ar fi lăsat „furat” de peisaj când pe lângă el a trecut maşina decapotabilă cu mirii, lucru pe care acesta îl neagă însă categoric. El spune că un Audi de Galaţi, venit la Târgu Jiu pentru nunta cu pricina, a încercat să îl depăşească pe dreapta, în zona Pasarelei strada îngustându-se brusc. Microbuzul a fost scăpat de sub control chiar în zona intrării pe pasarelă, mai multe ambulanţe sosind aici în grabă pentru a-i prelua pe răniţi.

Accident cu copii şi bătrâni

În timp ce şoferii se certau între ei pentru a-şi arunca unul pe celălalt vina pentru cele întâmplate, medicii făceau eforturi pentru a se asigura că toată lumea primeşte îngrijire corespunzătoare. Printre pacienţii preluaţi din microbuz s-au numărat şi două fetiţe minore, mamele lor fiind mai panicată decât cele mici. „S-a lovit doar un pic la buze. E conştientă şi bine că nu e lovită la cap. Nu am văzut ce s-a întâmplat pentru că nu eram atentă la drum. Şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a dus direct în parapetul de la pod. El spune că cineva i-a tăiat calea, dar nu ştiu dacă e aşa”, a spus mama uneia dintre fetele rănite.

O mamaie dornică să ajungă la Novaci se bucura că a scăpat teafără, dar era îngrijorată pentru că nu mai avea alţi bani ca să plece acasă şi nu ştia dacă la autogară li se pune călătorilor o altă maşină la dispoziţie sau li se dau banii înapoi. „Numai ce plecasem din autogară de câteva minute. Nu ştiu cum am ajuns aici, ştiu doar că am zburat prin aer. Toată lumea ţipa, copiii s-au speriat. Mie îmi săriră şi ochelarii, dar scăpai întreagă”, a spus bătrâna. Ambulanţele i-au dus pe toţi cei şase răniţi la spital, un al şaptelea refuzând internarea, niciunul dintre ei neavând răni grave, care să le pună viaţa în pericol.

Anchetă

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi din vina cui. Primele informaţii arată că şoferul din Galaţi, un tânăr de 29 de ani, ar purta responsabilitatea pentru cele întâmplate. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, care a arătat că niciunul dintre ei nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În timpul cercetărilor la faţa locului zona a devenit extrem de aglomerată, maşinile fiind nevoite să circule alternativ pe câte un sens. La un moment dat, din cauza neatenţiei, evident, un tânăr din Satu Mare a lovit în spate maşina din faţa sa, el fiind mult mai preocupat să vadă microbuzul sărit de pe pasarelă decât ce fac ceilalţi şoferi aflaţi în trafic alături de el. Acum acesta este bun de plată, norocul său fiind că maşina pe care a tamponat-o nu necesită reparaţii mari.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: