Fostul senator de Gorj, Mihnea Costoiu, scapă de condamnare

Fostul senator de Gorj, în prezent rectorul Universității Politehnice din București, Mihnea Costoiu, scapă de procesul în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul cu prejudiciu de 10 milioane euro legat de închirierea bazei sportive "Cutezătorii" către fostul tenismen Dinu Pescariu.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, încetarea procesului împotriva lui Costoiu, după ce a intervenit prescripţia răspunderii penale.

ÎCCJ a admis apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de Mihnea Cosmin Costoiu împotriva sentinţei penale din 31 martie 2022.

„Desfiinţează înscrisul intitulat „Act adiţional la contractul de locaţiune nr. 269 din 30 aprilie 2004” privind „Baza Cutezătorii”, semnat şi de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, înregistrat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării sub nr. 16832 din 23 iunie 2009. Menţine măsura sechestrului asigurător (...) asupra unor bunuri, proprietatea inculpatului Costoiu Mihnea Cosmin”, arată decizia ÎCCJ.

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie în 2017 în dosarul privind baza sportivă „Cutezătorii” din Capitală.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: