Condamnat cu suspendare

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de încercare de doi ani.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 21 martie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în aprilie anul trecut, când bărbatul, la ora 4.00 dimineața, era la băut cu un prieten. La plecare au urcat într-un taxi, dar numai până la locul în care avea parcată mașina unul dintre ei.

Urcat la volan, bărbatul băut a pierdut controlul volanului, a părăsit direcția sa de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Porsche, care circula din sens opus, acesta ricoșând într-un alt autoturism parcat pe un podeț, autoturismul inculpatului oprindu-se într-un cap de pod.

“A coborât din autoturism și a purtat unele discuții cu posesorii celorlalte două autoturisme implicate în accident, și, fiind amenințat de unul dintre conducătorii auto, a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fiind depistat de organele de poliție, în jurul orei 09:20, când a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul de la instanță.

Dacă sentința rămâne definitivă, șoferul vinovat va presta și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Vizualizări: 1,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: