Gorjean condamnat pentru fraudă informatică într-o multinațională

Un gorjean a fost condamnat pentru fraudă informatică în dauna companiei multinaționale care deține lanțul de supermarket-uri Rewe. 

Dumitru Andrei Giosu a primit o condamnare la doi ani de închisoare pentru 50 de fapte de fraudă informatică. „Condamnă pe inculpatul P..G..D.A., la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică în formă continuată, prev. şi ped. de art. art. 249 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal – 50 acte materiale. (...) În baza art. 91C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92C. pen“, a decis o instanță de judecată a Judecătoriei Târgu Jiu. 

Tototadă, gorjeanul a fost obligat să achite daune materiale în sumă de aproape 300.000 de lei. „Admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul, la plata către partea civilă S.C. REWE ROMÂNIA S.R.L. a sumei de 294.047,17 lei, reprezentând daune materiale“, a stabilit instanța de judecată, care a instituit sechestru pentru un teren în comuna Slivilești și a unei case în suprafață de 70 metri pătrați.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: