Fotbalist condamnat la moarte. A cerut ajutor la FIFA

Jucătorul iranian Amir Reza Nasr Azadani a fost condamnat la moarte în țara sa la doar 26 de ani. Fundașul evolua la Iranjavan FC și se numără printre cele 28 de persoane condamnate la executare ca urmare a protestului împotriva Guvernului din țara lor.

Amir Reza Nasr Azadani fusese arestat în luna noiembrie la un protest împotriva guvernului, printre acuzațiile aduse fiind participarea la uciderea colonelului de poliție Esmail Cheraga și a doi luptători din cadrul Basij, un grup paramilitar al forțelor naționale de securitate din Iran, după cum a anunțat agenția iranwire.com, citată de ProSport. „Azadani a primit pedeapsa capitală, iar vestea a făcut înconjurul lumii. Fundașul iranian a fost condamnat la moarte pentru „propagandă a războiului împotriva lui Dumnezeu” și „ostilitate împotriva Guvernului islamic”, a scris sursa citată.

Nasr-Azadani s-a născut în februarie 1996 la Isfahan și a început să joace fotbal în echipele de copii ale celor de la Sepahan Isfahan. În 2014, a devenit membru al echipei Teheran Rah-Ahan și a jucat pentru prima dată în prima ligă iraniană. Ulterior a semnat cu Gol-e Rayhan în prima ligă de fotbal a Iranului, în 2020. Un an mai târziu, s-a accidentat din nou și a suferit o intervenție chirurgicală complicată. De asemenea, a fost convocat la echipa națională de tineret a Iranului.

Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: