Fotbaliștii de la Wuhan au revenit acasă după trei luni

Fotbaliştii de la echipa chineză de primă ligă Wuhan Zall au fost  întâmpinaţi cu flori de suporteri la revenirea în orașul din care a pornit pandemia. Jucătorii echipei locale s-au întors în Wuhan  după 104 zile de la suspendarea campionatului, ei fiind trimiși în cantonament în Spania pe data de 2 ianuarie.

Jucătorii echipei de fotbal Wuhan Zall FC au revenit acasă după 104 zile de exil, mai întâi în Spania și apoi într/un alt oraș din China, informează cotidianul lequipe.fr. Fotbaliştii au fost întâmpinaţi de zeci de suporteri la sosirea lor în gara din Wuhan. Jucătorii au purtat măşti de protecţie şi au primit buchete de flori din partea fanilor. Ei îşi vor relua antrenamentele miercuri, la Wuhan, sub conducerea antrenorului spaniol Jose Gonzales.  "După mai bine de trei luni de peregrinări, jucătorii echipei Wuhan Zall au putut în sfârşit să-şi revadă oraşul. Clubul mulţumeşte familiilor pentru sprijin şi înţelegere", se arată într-un comunicat al grupării din prima divizie chineză.

Oraşul Wuhan este locul de unde s-a răspândit în lume virusul Sars-CoV-2. Din cauza restricţiilor stricte impuse de autorităţile chineze, echipa a părăsit oraşul la 2 ianuarie pentru a putea pregăti sezonul ce ar fi trebuit să înceapă la 22 februarie. Cum acesta a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii s-au pregătit în Spania,  la Canton şi apoi la Malaga.

După ce periculosul virus a ajuns și în Spania, jucătorii au revenit în China, la finalul lunii martie. Ei au stat trei săptămâni în carantină la Shenzhen, apoi au plecat la Foshan, unde s-au putut antrena normal. Oficialii federației chineze preconizează că vor putea relua campionatul al finalul lunii iunie.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: