Timp de 5 ani nici o echipă nu mai promovează şi nu mai retrogradează

Decizie surprinzătoare luată în Mexic în urma pandemiei de coronavirus de către şefii fotbalului, de comun acord cu cluburile, pentru următoarele cinci sezoane. Cluburile din Liga 1 și Liga 2 au votat ca în următorii cinci ani să nu mai retrogradeze nicio echipă din primul eșalon și nici să nu mai promoveze vreo formație din divizia secundă, anunță cotidianul sportiv lequipe.fr.

Măsura drastică de a păstra actualele echipe din Mexic a fost luată din cauza situației economice fragile a cluburilor. Pandemia de COVID-19 le dă mari bătăi de cap mexicanilor, care au votat pentru acest plan. Cluburile din Liga 2 au acceptat, după ce li s-a promis că în fiecare an vor primi o compensație de câte 845.000 de dolari.

Cluburile din prima ligă s-au temut că vor ajunge să retrogradeze, pierderile financiare fiind mult prea mari. Astfel s-a ajuns la această soluție, care le va da posibilitatea cluburilor să se pună la punct în privința finanțelor. Ca urmare a acestui vot, sezonul din eșalonul secund al Mexicului a fost anulat.

Măsura a fost luată prin votul patronilor celor 18 cluburi din prima ligă mexicană, Liga MX. Cluburile din liga a doua, numită Ascenso MX, nu s-au opus, după ce li s-a promis că vor primi o compensaţie substanţială.

Campionatul mexican de fotbal este întrerupt din 15 martie. În Mexic au fost înregistrate, până pe data de 19 aprilie, 7.497 de cazuri de infectare cu COVID-19, şi, în total, 650 de persoane și-au pierdut viața, iar 2.627 s-au vindecat.

Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: