Grigoraş vrea două serii în Liga 2 şi 18 echipe în Liga 1

Un antrenor cu mare experienţă în prima ligă şi cu o carieră de invidiat în fotbalul românesc propune schimbarea sistemelor în primele trei ligi. Petre Grigoraș consideră că ar fi benefic din multe puncte de vedere să se profite de criza actuală pentru a se reorganiza fotbalul românesc.

Criza de coronavirus a pus pe pauză fotbalul românesc, iar momentul în care va avea loc reluarea campionatelor și modul în care se va termina sezonul actual sunt încă necunoscute. Fostul antrenor al echipei Pandurii în mai multe mandate, Petre Grigoraș, care acum este tehnicianul echipei Foresta Suceava, și-a spus părerea cu privire la situație, precizând că această criză ar putea fi depățită mult mai ușor dacă Federația Română de Fotbal ar mări numărul echipelor din Liga 1 și ar fi revenit la două serii în Liga 2. Într.o astfel de situaţie, Grigoraş crede că formațiile ar fi avut mai puțin de suferit.

Experimentatul antrenor consideră că bugetele ar fi, în cazul formațiilor din eșaloanele inferioare, mai puțin afectate, întrucât deplasările s-ar micșora. ”Eu tot timpul am fost de părere că ar trebui să existe mai multe echipe la nivelul primelor două eșaloane, dar știu că această variantă nu este agreată de conducerea Federației Române de Fotbal. Liga 1 ar putea fi mărită la 16 sau chiar 18 echipe, iar în eșalonul al doilea, prin promovarea a chiar două formații din Liga a II-a, ar putea fi structurată în două serii a câte 14 echipe. Acest lucru ar fi benefic din mai multe puncte de vedere. În primul rând, plecând de la situația din prezent, cu echipe împânzite în fiecare colț al țării, transportul este foarte anevoios din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Se adună oboseală multă, nopți în plus de cazare prin hoteluri, ceea ce înseamnă și cheltuieli mult mai mari. Trebuie luate în considerare și aceste variante de cei puși să ia decizii, mai ales că va urma și o perioadă foarte grea din punct de vedere economic”, a declarat Petre Grigoraș pentru Monitorul de Suceava.

Varianta agreată de Petre Grigoraş pentru primele două ligi din România este cea propusă de mai multe echipe din ambele eşaloane, inclusiv de Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: