Încă un fotbalist român ucis de coronavirus

Noul coronavirus ”răpește” încă un fost fotbalist român! Valentin Podean, fost mijlocaș la Lugoj și Poli Timișoara, a decedat la doar 49 de ani. Podean e al doilea fost fotbalist român care moare de coronavirus, după Avram Goia, fostul jucător al Olimpiei Satu Mare, decedat în Spania, unde era stabilit de mai mulţi ani.

După decesul lui Avram Goia, în Spania, coronavirusul a răpit un alt fost fotbalist român, de data aceasta, mort în țară. Valentin Podean, care a fost și în lotul echipei Poli Timișoara în sezonul confruntării cu Real Madrid, în 1992, a decedat vineri, 17 aprilie, la doar 49 de ani, în urma unei infecții cu coronavirus. Fostul mijlocaș, care a jucat mai toată viața la echipe din Lugojul natal, avea o stare de sănătate precară și făcea dializă.

Decesul a survenit în Vinerea Mare, a anunțat ziarul lugojean Redeșteptarea. Valentin Podean ar fi luat, din informații neoficiale, coronavirus de la o asistentă medical de la centrul unde făcea dializă.Fostul mijlocaș a decedat la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Pacienții care fac dializă au un risc enorm în cazul COVID-19, deoarece au oricum comorbități. Din acest motiv, pentru ei s-a și extins recent testarea, dar doar în caz de contact cu un caz infectat.

Valentin Podean ar fi decesul numărul 20 al unei persoane din Timiș care avea coronavirus. În cel mai vestic județ al țării a murit doar un bărbat mai tânăr decât Podean, și anume, un bărbat de 45 de ani din satul Liebling, care a ascuns medicilor, când s-a prezent la Urgențe, că se afla în autoizolare cu copiii săi, veniți din străinătate.

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: