Fotbalul ar putea fi reluat cel mai devreme pe 16 mai

FRF a instituit un Grup de Lucru format din specialişti pentru a decide viitorul competiţiilor interne de fotbal. Prima concluzie a Grupului de Lucru a fost că nu se pot relua competiţiile mai devreme de 16 mai 2020.

Federaţia Române de Fotbal a anunţat, miercuri seară, o primă concluzie a ”Grupului de Lucru” creat marţi pentru a fi dedicat situaţiei competiţionale din România în contextul pandemiei COVID-19.

În urma dezbaterilor din şedinţa efectuată prin videoconferinţă, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia de coronavirus se va îmbunătăţi în jurul acestei date, iar starea de urgenţă nu va fi prelungită de preşedintele Klaus Iohannis.

Iniţial, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, anunţase suspendarea competiţiilor de fotbal până la finalul lunii martie. ”În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date”, a anunţat FRF după această primă şedinţă a Grupului de Lucru.

Dezbaterile au avut în vedere mai multe aspecte: starea de urgenţă declarată în România,  perioada necesară reacomodării la efort a jucătorilor, modificarea termenului UEFA pentru finalizarea competiţiilor naţionale, respectiv 28 iunie faţă de 1 iunie,  situaţia actuală a fiecărei competiţii, meciuri rămase de disputat,  expirarea contractelor jucătorilor la data de 30 iunie sau mai devreme şi închiderea bazelor sportive.

Grupul de Lucru este format din:

    Răzvan Burleanu, preşedinte FRF;

    Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF;

    Felix Grigore, manager competiţii FRF;

    Mihai Andrieş, competiţii FRF;

    Adrian Stângaciu, şef serviciu juridic FRF;

    reprezentanţii Ligii 1, Ligii 2 şi Ligii 3 în Comitetul Executiv: Valeriu Argăseală (FCSB) şi Bogdan Bălănescu (FC Dinamo), Auraş Braşoveanu (Concordia Chiajna), Marius Burcă (Metaloglobus), Florea Spânu (CSO Filiaşi), Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia);

    Justin Ştefan, secretar general LPF;

    Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi membru în Comitetul Executiv FRF.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: