Fotografia cu care minerii au câştigat sporul de tură

Doar câţiva mineri de la asecări, de la Cariera Peşteana, au reuşit să câştige în instanţă sporul de tură de 5,5%. Sporul este acordat de Complexul Energetic Oltenia în termocentrale, acolo unde este activitate continuă. Minerii din cariere nu au reuşit să obţină acest spor în instanţă, chiar dacă şi ei lucrează de luni bune la program de şapte zile. Cu excepţia celor de la asecări de la Peşteana, care le-au arătat judecătorilor o fotografie cu lacul format pe locul unei cariere miniere, după câteva zile de la oprirea pompelor.

Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), crede că fotografia cu lacul a sensibilizat instanţa de judecată. „În primă instanţă am pierdut, iar apoi am mers cu o chestie de sensibilitate. Între timp închisese Ciurel cariera şi normal că în două luni se făcuse ditamai lacul. Şi am mers cu fotografii şi le-am arătat la doamnele judecătoare de la Curtea de Apel. Pe chestii de sensibilitate am câştigat cu acei 15 salariaţi”, a spus liderul FNME.

Acesta crede că e puţin probabil să fie câştigat acest spor şi de ceilalţi salariaţi. De altfel, zeci dintre ei au pierdut deja procesele intentate companiei. (R.S.)

Vizualizări: 4,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: