Fracturi multiple pe creier

Ciurel, Călinoiu, Răuţ şi Pecingină au atâtea fracturi de logică în intervenţiile publice, încât mi-e teamă că şi spitalul privat, ridicat pe şestache la marginea municipiului Târgu Jiu, va fi depăşit de situaţie.

Să luăm câteva exemple. Ciurel se duce în piaţa publică, la protestul salariaţilor, şi le spune să îl dea în judecată, dacă au impresia că li se încalcă drepturile. Asta în condiţiile în care sindicaliştii au mers la instanţă, dar acolo lucrurile durează, iar protestul are altă menire, aceea de a atrage atenţia asupra a ceea ce se întâmplă şi este o etapă a conflictului de muncă.

Călinoiu, hop şi el, la televizor, să spună că, după părerea lui, în spatele protestelor este Marin Condescu. Păi câtă vreme protestul este organizat de Federaţia Naţională Mine Energie, iar Condescu este încă preşedinte la FNME, care e marea dezvăluire a lui Călinoiu?

Urmează Răuţ la rând, care apare şi el, la acelaşi televizor, ca să zic aşa, şi spune că protestul e ilegal, pentru că protestatarii nu au motiv. Nu ştiu cum era pe vremea Securităţii, dar eu ştiu că după 1989 ne-am câştigat dreptul de a protesta legal chiar şi dacă ni se pare că iarba nu e suficient de verde sau cerul destul de albastru.

Vine apoi Pecingină, un fel de eminenţă cenuşie a celor de mai sus, care spune că este adevărat că se încalcă CCM la CEO, în privinţa primei de vacanţă, dar protestele nu sunt o soluţie. Nici acţionatul în instanţă. Ci negocierile. Dar nu cu liderii aleşi de salariaţi, ci de liderii aleşi de administraţie.

Mă uit la televizor şi nu înţeleg un lucru. Oamenii ăştia ne mint numai pe noi sau se mint şi pe ei. Că le zic aşa, cu convingere. Cu cât enormităţile sunt mai mari, cu atât le rostesc mai articulat. Cu excepţia lui Călinoiu, desigur.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: