Francezii au donat mobilă spitalelor din Gorj

Paturi manuale, saltele pentru sugari, noptiere, cârje, fotolii rulante, pătuţuri pentru copii, paturi electrice. Asta a primit Crucea Roşie Gorj de la asociaţia Pousanges din Franţa în cadrul unui transport care a ajuns marţi în judeţul nostru. „Acesta este al cincilea transport pe care îl primim de la această asociaţie cu care avem un parteneriat de mulţi ani şi mereu a fost o colaborare foarte bună. Transportul cuprinde mobilier de spital dar şi cârje şi alte lucruri care pot fi de folos bolnavilor”, a declarat Grigore Bunăiaşu, directorul Crucea Roşie, filiala Gorj.

Mobilierul primit urmează să fie repartizat unităţilor spitaliceşti din teritoriu în urma unei selecţii făcute de reprezentanţii Crucii Roşi pentru a vedea care sunt acelea care au cea mai mare nevoie. „Echipamentul primit este în stare de funcţionare şi corespunde standardelor europene fără risc de mediu. Toate vor fi repartizate spitalelor care sunt mai puţin dotate. Asta o să stabilim noi în urma unei selecţii şi prioritate o să aibă cele care au nevoi urgente. Noi sperăm să le fie de ajutor bolnavilor”, a precizat Grigore Bunăiaşu.

Ajutorul umanitar din partea asociaţiei franceze cuprinde în mare parte mobilier pentru saloanele de spital având în vedere condiţiile dezastruoase pe care le oferă mai toate spitalele din Gorj. „Majoritatea transportului vizează ajutor pentru persoanele cu dizabilităţi sau copii, adică fotolii rulante, tărgi pentru transportul bolnavilor, fotolii speciale pentru spital, dar şi altele”, a declarat Grigore Bunăiaşu.

În prezent, mobilierul se află depozitat la vechea Fabrică de Ţigarete, urmând centralizarea şi distribuirea lui în teritoriu. Bolnavii din Gorj se vor putea bucura de acest ajutor umanitar şi datorită firmei Artego, care a sponsorizat transportul mobilierului.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: