Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fratele lui „Calu” vrea contopirea unei pedepse care nu există!

Unul dintre cei doi fraţi din Obreja implicaţi în noiembrie 2000 în omorârea în bătaie a unui tânăr jandarm la o discotecă din centrul oraşului cere instanţei de judecată să îi contopească două pedepse în care a fost condamnat la puşcărie, deşi magistraţii nu au cunoştinţă decât despre o sentinţă de acest gen. În urma crimei respective, Ionel Ştefănescu a fost condamnat la 20 de ani de puşcărie, în spatele său fiind pentru fapte la fel de grave şi fratele său, cunoscut la vremea aceea sub porecla de „Calu”. Cei doi l-au luat la bătaie pe jandarmul care le-a cerut să păstreze liniştea şi ordinea publică în fosta discotecă Vox, tânărul din Baia Mare, care făcea armata la Târgu Jiu întorcându-se acasă între patru scânduri după ce fraţii Ştefănescu l-au lovit în neştire cu ce le-a picat la mână.

Ionel li se plânge acum magistraţilor, după 13 ani de la acele fapte, că înainte de a fi condamnat la puşcărie pentru crima în care a fost implicat cu fratele său a mai primit o amendă de la Poliţie pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Tânărul spune că amenda i s-a dat în seara scandalului, iar după scandal el a stat doar în spatele gratiilor şi nu a ştiut ce s-a mai întâmplat cu ea. Ieri acesta a povestit că, după un an şi ceva a aflat că amenda i s-a transformat în şase luni de puşcărie, lucru pe care judecătorul de caz nu l-a crezut posibil. Ştefănescu şi-a pledat însă cauza până la capăt şi a cerut să-i fie contopite pedepsele pentru a nu mai face încă şase luni de puşcărie în plus, el menţionând că, în opinia sa, oricum a fost sancţionat de două ori pentru aceiaşi faptă. Magistratul Remus Ionescu a solicitat Judecătoriei să-i comunice dacă există o a doua condamnare pe numele lui Ştefănescu, după care va decide în consecinţă, fratele lui „Calu” având oricum de petrecut încă vreo câţiva ani buni până va ieşi din puşcărie.

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: