Fraudă la bacalaureat! Şase elevi gorjeni eliminaţi din examen

Au venit la bac cu fiţuici şi au pierdut examenul. Supravegherea din acest an este una foarte strictă, având în vedere faptul că toate clasele sunt monitorizate video. Cei şase candidaţi care voiau să fraudeze examenul acest nu vor mai avea voie să participe la Bacalaureat în următoarele două sesiuni. La acest examen s-au înscris 5102 candidaţi.

Patru candidaţi de la Colegiul Tehnic Motru şi doi de la Grupul Şcolar Industrial Turceni au încercat să treacă examenul de bacalaureat cu fiţuicile şi memoratoarele pe care le aveau asupra lor, însă au fost prinşi de supraveghetori şi eliminaţi din examen. „Nu aveau telefoane la ei, ci fiţuici şi memoratoare. Aceştia nu mai au voie să participe la examen timp de două sesiuni”, spune inspectorul şcolar general Justin Paralescu. Nici pentru elevii din municipiul Târgu Jiu examenul nu a fost unul uşor. „În primul rând, la partea a treia nu am făcut nimic şi a fost un dezastru. În loc să scriu Iona am scris Cetăţeanul turmentat şi m-am turmentat de tot la partea a treia. La prima parte şi a doua sper să fi făcut bine ca să nu vin şi în toamnă pe aici. A fost greu examenul. Dacă nu ai învăţat a fost greu. Eu am fost şi la pregătire, dar acum mi-a scăpat ceva. Sper să promovez această probă”, spune un elev de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Camerele web, care au fost montate în toate cele 300 de săli în care s-a susţinut proba şi care au înregistrat toate mişcările elevilor au fost luate în seamă de unii dintre candidaţi, în timp ce alţii nu le-au simţit prezenţa. „Până la urmă a fost ceva ca să nu se spună că se copiază, dar camerele erau deasupra de un dulap care cică acoperea toată clasa, dar nu cred. Nu s-a copiat, nu am putut să mişcăm, cei din comisie au fost foarte duri cu noi”, a mai declarat unul dintre elevi.

                              

SUBIECTE

Elevii gorjeni au avut de rezolvat varianta de subiecte numărul 5. La primul punct elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe dintr-un fragment din opera „Nuntă în cer” de Mircea Eliade. Subiectul II se referea la realizarea unui text argumentativ despre cunoaşterea de sine, pornind de la o afirmaţie a poetului Nichita Stănescu, iar la subiectul III elevii au avut de caracterizat un personaj din operele lui I.L. Caragiale, Marin Sorescu sau Camil Petrescu.

ORGANIZARE

Pentru susţinerea examenului de bacalaureat au fost organizate 16 centre de examen, opt în municipiul Târgu Jiu şi opt în judeţ, în localităţile Peştişani, Bâlteni, Turceni, Cărbuneşti, Novaci sau Motru. În acest proces au fost antrenaţi aproximativ 727 de profesori supraveghetori.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: