FRB a decis, nici o echipă nu retrogradează! CSM Târgu Jiu rămâne în Liga Naţională

CSM Târgu Jiu a pierdut ambele meciuri de la ultimul turneu al Ligii Naţionale de Baschet Masculin dar va rămâne în prima ligă pentru că FRB a decis recent că nu va retrograda nici o echipă. Echipa clubului primăriei din Târgu Jiu s-a clasat pe locul 12  la final de sezon dar se putea clasa şi pe locul 14 şi tot nu ar fi retrogradat.

Cu toate că nu au strălucit în ultimele jocuri din Liga Naţională, gorjenii de la CSM Târgu Jiu nu au retrogradat. Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a decis, în în ultima sa şedinţă, că nicio echipă să nu retrogradeze în acest sezon din Liga Naţională masculină şi să nu se mai dispute meciuri de clasament pentru locurile 5-14. ''Meciurile de baraj ale echipelor clasate pe ultimele doua locuri (13 şi 14) în clasamentul LNBM, ediţia 2020-2021, cu primele doua echipe clasate la Turneul Final din Liga 1, ediţia 2020-2021, nu se mai dispută. Primele două echipe clasate la Turneul Final al Ligii 1, ediţia 2020-2021, vor promova în LNBM, ediţia 2021-2022'', se arată în comunicatul FRB.

Cu două eşecuri la turneul numărul 14, desfăşurat la Galaţi, unde au fost învinşi la scor de SCMU Craiova dar la o diferenţă de doar două puncte de Dinamo, baschetbaliştii gorjeni au avut noroc şi vor rămâne în prima ligă fără lupta programată iniţial. ''Meciurile din play-out şi cele pentru stabilirea locurilor 9-14 nu se mai dispută; meciurile din faza a doua a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor 5-8, nu se mai dispută; meciurile din prima faza a play-off-ului se vor juca după sistemul 'cel mai bun din 3 jocuri' astfel: primul meci (17.05.2021) la echipa mai bine clasată; al doilea meci (19.05.2021) la echipa mai bine clasată; al treilea meci, în cazul in care mai este necesar (21.05.2021) la echipa mai slab clasată'', se mai arată în comunicatul FRB.

Hotărârile au fost luate cu majoritate de voturi (11 voturi pentru şi 3 abţineri), ''ţinând cont de situaţia financiară actuală, situaţie ce a fost îngreunată de cheltuielile mari din perioada pandemiei COVID-19''.

Cu toate acestea CSM Târgu Jiu anunţă că rezultatele echipei sunt cele care o menţin în prima ligă. „Rezultatele obţinute de CSM Târgu Jiu de-a lungul acestei ediţii de campionat au făcut ca formaţia gorjeană să obţină un loc neretrogradabil în clasamentul Ligii Naţionale în sezonul 2020-2021. Eforturile depuse de jucători, de antrenori, de membrii staff-ului, dar şi de conducerea clubului nu au rămas fără rezultat. Astfel, vom avea baschet de primă ligă la Târgu Jiu şi sezonul viitor”, este anunţul făcut de CSM Târgu Jiu pe site-ul oficial, deşi FRB a eliminat în acest sezon locurile retrogradabile.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: