Universitatea Craiova are multe nume pe lista de disponibilizări

Cu mai puţin de o lună înaintea terminării sezonului, Universitatea Craiova a ieşit practic din lupta pentru titlu, după ce a pierdut meciul cu Sepsi. Echipa se va concentra pe păstrarea locului 3, care ar asigura barajul de Europa League, cât şi pe Cupa României, unde are şanse mari de calificare în finală.

Cu câteva meciuri rămase din actuala stagiune, vicecampioana are deja o listă de disponibilizări întocmită. Ea cuprinde mai multe nume, dar certe sunt cele ale unor jucători care îşi doresc să plece sau li se încheie înţelegerile cu gruparea din Bănie.

ProSport l-a anunţat deja pe Cristi Bărbuţ, ca fiind cel dintâi care va părăsi Universitatea Craiova, după 4 ani petrecuţi în alb-albastru. Atacantului de 26 de ani îi expiră contractul la 1 iulie şi cum nu a primit nicio propunere de a-l prelungi, s-a înţeles cu Sepsi, formaţie la care va evolua din sezonul următor.

O altă despărţire certă de Ştiinţa este cea a portarului italian Mirko Pigliacelli. După un sezon în care a strâns multe meciuri fără gol încasat, goal-keeper-ul de 28 de ani are câteva oferte de a reveni în fotbalul italian. Oltenii s-au acoperit deja pe postul de portar, înţelegându-se deja cu Astra Giurgiu pentru transferul lui David Lazar, portarul de 29 de ani care are selecţii şi la naţionala României.

Din linia defensivă, o posibilă plecare este cea a lui Stephane Acka. Ivorianul a jucat destul de puţin în ultimul an şi a fost aproape de a părăsi gruparea din Bănie şi în iarnă, însă nu a fost mulţumit de ofertele venite pentru el.

Un jucător de la care se aştepta foarte mult şi care a dezamăgit este spaniolul Juan Camara. Atacantul de 27 de ani adus din Polonia şi care s-a remarcat la Dinamo a semnat un contract ci Universitatea până în vară, cu opţiune de prelungire, însă prestaţiile sale în alb-albastru au fost destul de modeste.

Mihai Căpăţână este un alt fotbalist care nu a confirmat la Universitatea Craiova şi oltenii ar dori să renunţe la el. Venit în toamnă de la FC Voluntari pentru 250.000 de euro, mijlocaşul de 25 de ani a avut evoluţii neconvingătoare, fiind folosit destul de puţin, mai ales pe finalul unor partide.

O altă plecare certă din Bănie este cea a atacantului Alexandru Tudorie. Împrumutat pentru un sezon de la Arsenal Tula, vârful de 25 de ani a jucat puţin în timpul mandatelor lui Bergodi şi Papură, fiind utilizat mai mult de actualul antrenor al oltenilor, Marinos Ouzounidis. Şi croatul Ivan Mamut este pe lista de disponibilizări, deşi are încă 4 ani de contract cu Universitatea Craiova. Vârful de 24 de ani are 3 goluri şi 3 pase de gol în 25 de meciuri pentru formaţia din Bănie, prestaţiile sale fiind modeste.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: