FRF a creat un precedent periculos în Liga 2

Meciul cu Aerostar Bacău, câştigat de ACS Viitorul Târgu Jiu la masa verde, aruncă în aer Liga 2. Un alt meci aflat în exact aceeaşi situaţie, CSM Reșița – Concordia Chiajna, a fost reprogramat de două ori de FRF, deși regulamentul interzice acest lucru, iar în cazul celor de la Viitorul Târgu Jiu nu s-a procedat la fel.  

CSM Reșița și Concordia Chiajna ar fi trebuit să joace miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14:00, într-un meci restanță din etapa a 10-a a Ligii 2, reprogramat după ce, la data la care trebuia să se desfășoare inițial, echipa gazdă a întâmpinat probleme cauzate de COVID-19. Partida nu a avut loc nici de această dată, din cauza oaspeților, cărora DSP Ilfov le-a interzis să facă deplasarea către Banat din cauza unor posibile cazuri de infectare cu coronavirus. Meciul nu s-a jucat miercuri ci s-a amânat pentru joi, între timp echipele din Liga 2 acuzând FRF că nu aplică acelaşi regulament.

Regulamentul stabilit de FRF şi aplicat chiar la un alt joc din Liga 2, Aerostar Bacău – Viitorul Târgu Jiu, spunea că în cazul unui meci care nu are loc nici la reprogramare, indiferent de cine este vinovat, este pierdut la ”masa verde” de formația din cauza căreia s-a amânat prima dată jocul, deoarece un meci poate fi mutat o singură dată în alt interval de timp. În această situație, CSM Reșița pierdea cu Concordia. Numai că, surprinzător, FRF a reprogramat pentru a doua oară jocul dintre CSM Reșița și Concordia Chiajna, iar lumea fotbalului este intrigată de această situație, mai ales după ce până acum s-a dictat deja o victorie la ”masa verde” în Liga 2, în cazul celor de la Viitorul Târgu Jiu şi s-a creat un precedent periculos, aşa cum au susţinut cei de la Aerostar, echipă care a pierdut la masa verde deşi cei care nu s-au prezentat au fost oaspeţii.

Cristian Tănase, președintele Consiliului Director al clubului Concordia Chiajna, a spus, pentru liga2.ro, că nu știe dacă reprogramarea meciului cu CSM Reșița este regulamentară dar că ar fi corect să se joace şi meciul Aerostar - ACS Viitorul: „Nu știu dacă e regulamentar. Știu că, din păcate, au mai fost cazuri, dar chiar nu e în regulă să pierzi meciul la ”masa verde” ca la Aerostar cu Viitorul Târgu Jiu. Dacă e în regulă sau nu, nu știu, federația decide. Normal ar fi să se joace pe teren. Noi vrem să jucăm meciurile, că așa este normal, să se joace pe teren. În regulament nu scrie nicăieri că poți reprograma meciul a doua oară. Dar federația, probabil, are o justificare. Dacă e să o iei așa, sincer, ar trebui să se reprogrameze și meciul celor de la Aerostar Bacău, dacă e să fim fairplay”.  

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: