FRF nu a permis unei echipe din Liga 2 să joace un amical cu rușii

SC Oțelul  ar fi trebuit să dispute un meci  amical cu o echipă din Rusia. Gălățenii au anulat testul în ultimul moment, după ce au făcut încălzirea, sfătuiți fiind de FRF să nu joace acest meci.

Oțelul s-a aflat într-o situație dificilă miercuri, când trebuia să dispute primul meci amical din cantonamentul din Turcia, cu Enisey Krasnoyarsk (Rusia), în localitatea Side.  În cele din urmă, testul a picat dintr-un motiv incredibil, în urma unor ”intervenții” ale ”forurilor competente”, după cum anunță formația din Liga 2, cu privire la restricțiile aplicate echipelor din Rusia, pe fondul războiului din Ucraina.

Rușii de la Enisey susțin că totul s-a întâmplat din cauza Federației Române de Fotbal, care ar fi amenințat SC Oțelul Galați că va fi depunctată în campionat dacă joacă, a informat ProSport.

Explicațiile oferite de gălățeni nu au fost clare în primă fază, spunând în comunicatul de pe Facebook următoarele:  ”Din cauza restricțiilor impuse echipelor din Rusia în competițiile internaționale, partida SC Oțelul Galați – Enisey Krasnoyarsk a fost anulată la recomandarea forurilor competente. Echipa noastră va efectua un antrenament, iar organizatorii cantonamentului vor încerca să găsească un alt adversar pentru reprogramarea meciului de pregătire.”

Ulterior, SC Oțelul a venit cu un comunicat de presă amplu, în care a prezentat exact, din punctul ei de vedere, cum a stat situația și de ce nu a mai avut loc amicalul. Conducătorii ar fi cerut părerea Federației Române de Fotbal cu privire la un test în compania formației din Rusia, iar ”recomandarea” a fost aceea ca duelul să nu mai aibă loc, să fie anulat.

SC Oțelul susține că pentru a nu primi eventuale sancțiuni din partea UEFA sau FIFA a decis să nu își asume vreun risc și să anuleze, dar a oferit și o informație interesantă, prin care dă detalii potrivit cărora Enisey Krasnoyarsk cere despăgubiri după schimbarea de planuri din ultimul moment!

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: