Fugaru face foamea în lupta cu Viorel Caragea

Preşedintele PDL Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, intră astăzi în greva foamei, în semn de protest faţă de „poliţia lui Viorel Caragea”, care l-ar urmări de mai bine de un an. Fugaru se simte filat permanent, atât el, cât şi familia lui. Acesta speră ca greva foamei să aducă la Târgu Jiu o comisie de la Ministerul de Interne, care să-l demită pe şeful poliţiei gorjene. Politicienii din opoziţie fac băşcălie de gestul lui Fugaru, pe care nu îl iau în serios. Democrat-liberalul va fi susţinut în acţiunea lui de Leonida Belgher, fost consilier local la Alimpeşti.

Astăzi începe o nouă etapă a războiului dintre Caragea şi Ion Fugaru. Familia acestuia din urmă a avut şi anul trecut probleme cu poliţia, când soţia lui Fugaru a fost amprentată la poliţie, fiind acuzată de evaziune. Fugaru a susţinut permanent că este o răzbunare a lui Caragea şi a prefectului Andrei, despre care liderul democrat-liberal a făcut mai multe dezvăluiri. Totul a culminat cu prezenţa la Gorj a premierului Boc acum câteva săptămâni, când Fugaru i-a înmânat mai multe sesizări cu privire la cei doi. „De atunci sunt urmărit şi filat permanent”, susţine Ion Fugaru.

Susţinut de Belgher

Şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, a fost somat de Fugaru să îşi dea demisia până luni. Cum termenul a expirat ieri, Fugaru va intra în greva foamei, sperând că astfel îi va sensibiliza pe cei de la minister, care să trimită o comisie de anchetă. „Nu renunţ la greva foamei până când va veni comisia, indiferent cât va dura”, a spus Fugaru.

Acesta nu va fi singur în demersul său. Fostul consilier local din Alimpeşti, Leonida Belgher, va intra şi el în greva foamei, în semn de protest că autorităţile locale nu au luat măsuri atunci când i s-a făcut o nedreptate. „Mi-a fost demolată casa din Bumbeşti Piţic prin interpretarea greşită a unei hotărâri judecătoreşti. Acolo scria să fie demolate clădirile fără autorizaţie, dar au fost puse la pământ două case făcute cu autorizaţie şi nimeni nu a făcut nimic”, a spus Belgher.

Luat peste picior de adversarii politici

Gestul lui Fugaru, deşi unul extrem, nu pare a fi luat în serios de nimeni. Foştii lui colegi de la PRM cred că Fugaru a văzut prea multe filme. „Nu cred că sta domnul Caragea să-l urmărească pe el. Cine are timp de el? Sunt scenariile din mintea lui. Se uită la filme poliţiste, la „Caracatiţa” de-i vin idei”, susţine Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj.

Nici pesediştii nu sunt mai îngăduitori. „Domnul Caragea nu se ocupă cu aşa ceva. Sunt lucruri mult mai importante de făcut în judeţul ăsta decât să-l urmărească pe somnul Fugaru. Poate se simte domnul Fugaru mai plinuţ şi vrea să slăbească pentru când merge la plaje. Dacă e aşa, poate face greva foamei şi slăbeşte”, susţine Vasile Râbu, PSD.

Fugaru le transmite acestora că toţi cei care sunt de partea lui Caragea au ceva de ascuns şi le este teamă de poliţie.

FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Protestul pe care îl încep astăzi Fugaru şi Belgher nu are autorizaţie. „Nu ştiam că trebuie autorizaţie. Oricum voi protesta şi nu plec decât luat cu mascaţii”, a spus Belgher.

CACEALMAUA LUI RUŞEŢ

Surse demne de încredere susţin că Fugaru a fost susţinut şi chiar îndemnat de preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, în demersul său de informare a premierului Boc cu privire la abuzurile lui Caragea şi Andrei. La puţin timp însă, Ruşeţ a căzut la pace cu cei doi şi l-a lăsat pe Fugaru în gura lupilor.

SUSŢINERE PENTRU CARAGEA

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, susţine că nu ar avea de ce să fie schimbat Caragea, atâta timp cât treaba la poliţie merge foarte bine. „Pot să facă protestul dacă este legal. Nu ştiu dacă va veni cineva de la minister. Eu cred că treaba merge bine la poliţie”.

„Domnul Fugaru vrea să fie mai suplu la vară când merge la mare, de aia face greva foamei”.

Vasile Râbu, vicepreşedinte PSD Gorj

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: