Fugaru repară onoarea lui Călinoiu cu 600 de milioane

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a câştigat procesul cu Ion Fugaru, un proces în care şeful judeţului îi cere democrat liberalului daune morale de 600 de milioane de lei vechi. Hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs. Ion Fugaru a rămas însă surprins ieri când a văzut că sentinţa a fost dată, deşi nu a fost chemat în faţa instanţei nici măcar o dată.

Şeful judeţului nu a rămas cu onoarea „nereperată”, după ce liderul PDL Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, l-a acuzat de oarece şmenuri. Judecătorii au decis să repare onoarea lui Călinoiu cu banii lui Fugaru.

Ion Călinoiu l-a dat în judecată pe Ion Fugaru, după ce acesta a declarat în luna martie, anul curent, că şeful judeţului a plătit 600 de milioane de lei vechi vicepreşedintelui PRM  de la nivel naţional, Costel Avram, pentru demiterea sa. Fugaru a mai precizat atunci că preţul iniţial a fost de 800 de milioane, dar pentru că PRM-iştii au refuzat să-l dea afară şi din organizaţie, Călinoiu a refuzat să mai dea cele 200 de milioane, aşa cum fusese înţelegerea. În urma acestor declaraţii, Ion Călinoiu l-a dat în judecată pe Fugaru şi i-a cerut daune morale de 600 de milioane de lei vechi, exact pe cât a spus Fugaru că ar fi fost vândut.

Fugaru: „Nu m-a întrebat nimeni dacă am probe”

Ion Fugaru a fost unul din cei mai incomozi adversari ai lui Călinoiu atunci când conducea filiala PRM Gorj. Deşi între timp Fugaru a schimbat partidul şi conflictele s-au mai aplanat, acesta plăteşte abia acum pentru declaraţiile din anii trecuţi. Fugaru s-a arătat surprins de decizia judecătorilor, mai ales că nu l-a întrebat nimeni dacă are probe pentru cele afirmate. “Eu nu ştiam absolut nimic de acest proces pentru că nu am fost chemat o dată în instanţă. Am văzut că a fost un proces care s-a încheiat imediat cu o sentinţă în favoarea lui Călinoiu. Mi se părea normal să mă întrebe şi pe mine cineva dacă am probe, dar am aflat acum că verdictul a şi fost dat“, a declarat Ion Fugaru, preşedinte PDL Târgu Cărbuneşti.

„Asta este justiţia de la noi, aşa s-a întâmplat şi în cazul Ţundrea, când un om a făcut puşcărie nevinovat, dar voi face recurs şi voi veni cu probe şi atunci o să vedeţi cum mulţi o să plece din politică pe uşa din dos”.

Ion Fugaru, lider PDL

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: