Fugaru: Toţi primarii PNL vor merge după Cosmin Popescu

Fostul liberal Ion Fugaru a spus că ştie ce se va întâmpla pe scena politică în 2020, dacă la conducerea PSD Gorj va fi Cosmin Popescu. PSD Gorj va avea alegeri în această vară, iar Cosmin Popescu va candida pentru postul de preşedinte executiv şi Mihai Weber pentru postul de preşedinte.

Ion Fugaru a spus că a vorbit cu zeci de primari şi aşa a aflat care este trendul. „În ultimele două săptămâni am vorbit cu 20 de primari. Dacă Cosmin Popescu va fi preşedinte sau preşedinte executiv al PSD Gorj, social-democraţii vor lua 85% din primării. Toţi primarii PNL, cu două excepţii, vor trece la Cosmin Popescu. Dacă pierd pariul acesta, să nu mă mai chemaţi la emisiuni”, a spus Fugaru la Radio Infinit.

De altfel, primarii de toate culorile politice au spus că au fost ajutaţi de Cosmin Popescu, care este preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, în ceea ce priveşte accesarea de fonduri guvernamentale sau europene. Mulţi o recunosc public, chiar dacă sunt din alte partide, nu din PSD. „Pe scenariul pe care eu îl ştiu, pleacă şi Romanescu. Din cauza lui Vîlceanu pleacă toţi. Dacă Popescu Cosmin va fi liderul PSD Gorj, şi Cotojman se duce lângă el, chiar dacă zice că nu pleacă”, a mai spus Fugaru.

Printre primarii liberali care au recunoscut public sprijinul primit de la Cosmin Popescu se numără Marcel Romanescu de la Târgu Jiu, Constantin Bobaru de la Bumbeşti Jiu şi Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia. Au fost şi primari care l-au acuzat că a împărţit sumele pentru echilibrarea bugetelor locale în funcţie de culoarea politică, cum ar fi Gigel Jianu de la Motru.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, este însă convins că liberalii vor câştiga în 2020 majoritatea primăriilor, dar şi Consiliul Judeţean Gorj. „PSD nu are candidat nici la Târgu Jiu, nici la Motru, de asta se agită atât. Le vom câştiga tot noi în 2020 şi vom câştiga şi Consiliul Judeţean”, a spus Vîlceanu la acelaşi post de radio.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: