Fuiorea poate reveni la primăria Peştişani

Fostul viceprimar de la Peştişani, Ilie Fuiorea, se poate întoarce la primărie. Magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au dat câştig de cauză în procesul cu Prefectura Gorj pentru suspendarea ordinului prefectului prin care i-a încetat mandatul de consilier local. Cauza s-a judecat mai întâi la Tribunalul Gorj unde Fuiorea a pierdut. Acesta a făcut recurs, iar magistraţii din Bănie au dat o hotărâre, definitivă, în favoarea sa. "Admite recursul. Casează sentinţa şi rejudecând cauza admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 213/04.09.2015 al Prefectului jud. Gorj până la soluţionarea pe fond a cauzei. Definitivă", se arată în hotărârea nr. 3818/2015.

Fuiorea se mai judecă şi pe fond cu Prefectura Gorj. La unul dintre procese a câştigat însă hotărârea poate fi recurată. La un altul, termenul de judecare a fost stabilit pentru data de 27 noiembrie.

Ilie Fuiorea a fost ales consilier la Peştişani pe listele USL, din partea PNL. În 2014 a trecut la PSD făcând uz de ordonanţa 55. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul politic iar prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a emis ordin de încetare a mandatului tocmai în baza notificării PSD. Fuirea a spus încă de la acea vreme că un consilier poate fi exclus numai de partidul pe listele căruia a fost ales, iar judecătorii i-au dat dreptate.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: