Funcţionari plătiţi mai bine ca directorul, din „greşeala” secretarei

Sute de angajaţi de la Protecţia Copilului Gorj, în frunte cu directorul Constantin Preoteasa, sunt obligaţi de instanţă să dea înapoi prime şi sporuri încasate ilegal în ultimii ani. Câteva zeci de angajaţi au rămas cu salariile întregi din motiv extrem de dubios: un angajat a uitat să depună în termen recurs la prima hotărâre a instanţei, care le dădea dreptate salariaţilor. Secretara scoasă vinovată va ajunge în faţa Comisiei de disciplină. Între timp, directorul se uită neputincios cum zeci de subalterni au salariu mai mare decât el.

90% din angajaţii cu statut de funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj (DGASPC) primesc salarii de 7-8 milioane de lei vechi. Sunt însă câteva zeci care pleacă acasă cu peste 20 de milioane, lunar. La această situaţie s-a ajuns după ce majoritatea angajaţilor a fost obligată de Curtea de Apel să restituie sporuri şi prime primite ilegal. Salariaţii câştigaseră în primă fază, la tribunal, dar instituţia nu a făcut recurs decât pentru unii.

Faptul ca fac aceeaşi muncă şi sunt plătiţi diferit a creat nemulţumiri în rândul funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Gorj. “ Nu mi se pare normal, suntem nemulţumiţi deoarece toţi facem aceeaşi treabă. Avem cu toţii greutăţi,cheltuieli mari şi nu este normal ca unii să ia salarii de nimic şi alţii peste 20 de milioane. Facem acelaşi lucru, lucrăm în acelaşi birou, vă daţi seama, suntem colegi. S-a greşit, pentru ei au rămas valabile sentinţele date de Tribunalul Gorj”, a declarat Cosmin Rebedea, angajat DGASPC Gorj.

Preoteasa spune că nu mai există cale de atac

De faptul că s-a produs această gravă eroare ştie şi managerul Direcţiei, Constantin Preoteasa, care si el, pierzând la Curtea de Apel Craiova, a rămas cu un salariu de 14 milioane, în condiţiile în care 10% dintre angajaţii cu statut de funcţionar public primesc 20 de milioane.

Preoteasa  mai  spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza secretarei, pentru că nu a înregistrat în termenul legal cererile de recurs. Ca atare va fi introdusă în Comisia de Disciplină din cadrul Direcţiei. „Ce să fac eu dacă aceste recursuri nu s-au mai făcut? Şi eu am pierdut. S-a întâmplat. Ce pot să fac, sunt câteva cazuri, nu mai am nicio cale legală de atac. Simona Crâng, secretara care a făcut greşeala asta, va intra în Comisia de Disciplină şi ce dispune comisia aia va fi. Ce să-i fac? Are şase milioane, e despărţită şi cu doi copii”, a spus directorul Preoteasa. 

Secretara care se face vinovată de această încurcătură, nu a vrut să comenteze situaţia.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: