Liberala Alina Gorghiu îl acuză de furt intelectual pe prefectul Andrei

Deputatul PNL Alina Gorghiu a cerut Ministerului Educaţiei să ia măsuri în ceea ce priveşte activitatea didactică a profesorului universitar Vasile Liviu Andrei, care este şi prefect de Gorj. Mai exact, deputatul PNL i-a adresat ministrului Daniel Funeriu o interpelare, în care precizează că i-a fost adus la cunoştinţă „un caz de furt intelectual comis de domnul Liviu Andrei, care a concurat şi a obţinut titlul şi postul de profesor universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad cu o listă de lucrări declarate ca fiind realizări personale”.

Scandalul în care Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj şi profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, este acuzat de plagiat a ajuns şi la urechile Ministerului Educaţiei. Printr-o interpelare depusă de deputatul PNL Alina Gorghiu, conducerea ministerului este rugată să ia măsuri într-un caz de furt intelectual comis de profesorul Liviu Andrei. „Doamna Teodora Vătuiu, petenta care mi-a adus la cunoştinţă problema are dovada faptului că lucrarea „Managementul strategic al administraţiei publice şi al proiectelor europene”, apărută la editura Mirton, Timişoara, autor Vasile Andrei, este copiată după lucrarea doamnei Vătuiu, „Studiu privind strategia Instituţia Prefectului-judeţul Gorj, în domeniul calităţii”, proiect de absolvire al Institutului Naţional de Administraţie”, se arată în interpelarea formulată de deputatul PNL.

Andrei a ajuns profesor prin plagiat

Teodora Vătuiu nu este nimeni alta decât angajata Prefecturii Gorj care în urma restructurărilor de anul trecut a fost disponibilizată. Teodora Vătuiu a devenit persona non-grata în Prefectura Gorj după ce i-a împrumutat ca şi model prefectului Andrei lucrarea realizată după absolvirea unor cursuri. „Dânsul când a venit trebuia să facă nişte cursuri pentru înalţi funcţionari publici şi m-a rugat să îi împrumut lucrarea ca şi model. Eu am crezut că o să prezinte ce a lucrat dânsul. Dar nu s-a abţinut şi a băgat lucrarea şi într-o carte, pe care am găsit-o pe site-ul universităţii la care predă. Este în lista de lucrări cu care dânsul a candidat pentru gradul de profesor. Ceea ce a făcut dânsul este o declaraţie în fals. Este o mare dezamăgire pentru mine. Toată lucrarea mea este copiată cap-coadă. Îmi pare rău că trebuie să spun asta despre un fost coleg. Nu am crezut că se va preta la astfel de lucruri”, menţionează Teodora Vătuiu, care la ora actuală predă la Universitatea „Titu Maiorescu”.

DEZINTERES

Pe prefectul judeţului Gorj nu îl mai interesează astfel de lucruri care s-au întâmplat în urmă cu un an de zile. „Nu ştiu şi nu mă interesează. Eu am spus la vremea respectivă că este în Comisia naţională, care să verifice. Unii nu au ce să scrie. Doamna Vătuiu crede că dacă se adresează deputaţilor o să-i scot postul şi o să vină înapoi la Prefectură. Să îşi facă cursurile cu responsabilitate şi dacă va exista un post liber să vină să dea concurs”, transmite prefectul Liviu Andrei.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: