Ponta, avocatul-deputat al unui afacerist acuzat de spălare de bani

Presa centrală a relatat ieri că preşedintele PSD Victor Ponta, deputat de Gorj, ar putea să-şi piardă funcţia din Parlament, fiind acuzat de incompatibilitate. În 2006, corectul Ponta, deşi era deputat, a fost avocatul omului de afaceri Ovidiu Tender, acuzat în acea vreme de spălare de bani. Tot ieri Ponta a aflat că a fost dat în judecată de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Cu toate acestea, Ponta a stat ieri departe de presă neavând nicio declaraţie. În timp ce pesediştii nu ştiu cum să-i ia apărarea, Marcel Hoară aminteşte de contractele babane ale casei Şova la complexurile din Gorj.

Victor Ponta nu a fost acuzat în anul 2006 de incompatibilitate pentru că, acum cinci ani, nu exista Agenţia Naţională de Integritate şi nimeni nu avea grijă de regimul incompatibilităţilor, conform spuselor jurnaliştilor de la „Curentul”. Conform Legii nr. 161 din 2003  „deputatul sau senatorul nu poate acorda asistenţă juridică învinuiţilor sau inculpaţilor şi nici nu îi poate asista în instanţe în cauze penale legate de infracţiuni de spălare a banilor”. Însă, Victor Ponta, aflat atunci în primul său mandat de deputat de Gorj s-a prezentat în instanţă ca apărător al lui Ovidiu Tender, care era acuzat de spălare de bani. Claudiu Teodorescu, consilierul lui Victor Ponta, este convins că deputatul n-a desfăşurat activităţi care să contravină legii. „Îl cunosc foarte bine pe domnul deputat şi nu a făcut nimic ilegal”, a spus Claudiu Teodorescu.

Hoară: „Sper ca justiţia să-şi facă datoria”

Democrat-liberalul Marcel Hoară spune că există un obicei printre parlamentarii-avocaţi să facă bani în mod netransparent, ascunşi în spatele caselor de avocatură amintind de legătura lui Ponta cu Casa Şova. „Există o cutumă la nivelul Parlamentului, unde domnul Ponta este reprezentativ, de a face bani în mod netransparent şi ascunzându-i în spatele unei case de avocatură. Un alt exemplu elocvent este modalitatea în care domnul Ponta Senior, asociat la Casa Şova, creşte brusc în declaraţia de avere cu şapte miliarde fără să avem transparenţa necesară asupra sursei de unde au proveni. E tipic lui Ponta care face doar scandal, vorbe-n vânt, aduce doar jigniri şi fără fundament”, a declarat Marcel Hoară.  

Democrat-liberalul a comentat şi pe marginea programului lansat de USL. „Şi-a lansat marele program şi nu e în stare să facă diferenţa între profit reinvestit şi dividend. Sper ca justiţia să-şi facă datoria“, a spus Hoară.

AVOCAT

Victor Ponta a făcut bani serioşi după ce a încheiat contracte babane la complexurile energetice din Gorj. Şi-a istovit avocaţii de la Casa Şova punându-i să se teleporteze la aceleaşi procese. Prejudiciul creat la nivelul judeţului Gorj este de ordinul milioanelor de euro.

 “Îmi este greu să cred că ar exista o astfel de incompatibilitate sau dacă ea a existat sunt sigur că şi-ar fi rezolvat-o sau şi-ar rezolva-o în cel mai scurt timp”

Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: