Funcţionarii publici din Motru se alătură protestelor

Valul de proteste ce ameninţă judeţul Gorj pare să nu fi ocolit nici municipiul Motru, funcţionarii publici de aici fiind foc şi pară pe noile reguli anunţate de guvernul României. Ei spun că nici nu se gândesc să nu se alăture protestelor iniţiate de Grupul Cartel Alfa.

Funcţionarii publici din Motru nici nu vor să audă de noile reguli care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Aceştia spun că deja au început să strângă semnături pentru participarea la proteste şi că cel mai probabil o să iese în stradă dacă nu se negociază nimic. „O să fim solidari în toate acţiunile care o să aibă loc la Bucureşti, vom face grevă generală, nu se poate să lăsăm să-şi bată joc guvernanţii ăştia de noi în halul ăsta”, a declarat Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din Motru.

Aceştia susţin că cel mai probabil vor conta şi pe sprijinul colegilor lor din sănătate şi educaţie dar şi pe sprijinul cetăţenilor. „Staţi să vedeţi că o să iasă în stradă şi cei din sănătate şi educaţie, toţi pentru că la nimeni nu le convine aceste aberaţii. Suntem siguri că vom conta pe sprijinul lor şi al cetăţenilor”, a declarat Pavel Tutunaru.

Deşi este în concediu medical, fiind internat la Spitalul din Craiova, Pavel Tutunaru coordonează acţiunea de proteste de pe patul de spital şi îndeamnă oamenii să semneze foile trimise de la Bucureşti. „Eu acum nu sunt la serviciu, sunt în concediu medical, sunt internat în Spitalul din Craiova pentru nişte colici renale, dar chiar şi aşa eu sunt la curent cu ce se întâmplă şi cel mai probabil după 19 mai ieşim cu toţii în stradă. Oamenii mei m-au înştiinţat că am primit două fax-uri de la Bucureşti cu aceste proteste deci este inevitabilă treaba, funcţionarii publici din Motru se vor alătura protestelor”, a adăugat Pavel Tutunaru. În municipiul Motru sunt peste 70 de funcţionari publici.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: