Funcţionarii publici din Motru se pregătesc de grevă

Funcţionarii publici din Motru şi Guvernul negociază astăzi soluţionarea problemelor cauzate de pierderea sporurilor ceea ce duce la înjumătăţirea salariilor, în urm unei decizii a primarului Dorin Hanu. Dacă negocierile eşuează, cei peste 70 de funcţionari publici din municipiul Motru se pregătesc de proteste.

Funcţionarii publici din municipiul Motru sunt foarte supăraţi pe dispoziţia care le-ar reduce salariile cu 70% motiv pentru care s-au hotărât să protesteze. Aceştia ameninţă cu proteste în cazul în care nu se suspendă ordinele 32 şi 42 din 11 ianuarie 2010. „Am solicitat suspendarea ordinelor 32 şi 42 din 11 ianuarie 2010. Astăzi este o nouă rundă de negocieri la nivel central cu guvernul şi activitatea noastră depinde foarte mult de ce răspuns ni se va da. Noi cerem să se respecte legea 330 aşa cum este ea”, a declarat Pavel Tutunaru, preşedintele Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din Motru.

Aceştia spun că dacă negocierile nu vor fi în favoarea lor vor declanşa o grevă generală de întrerupere a activităţii nelimitat. „Dacă în urma negocierilor nu se hotărăşte nimic, noi din 5 mai declanşăm grevă generală de întrerupere a activităţii pe termen nelimitat”, a adăugat Pavel Tutunaru.

Sindicatul Liber al Funcţionarilor Publici din Motru este afiliat grupului Cartel Alfa aşa că aceştia se vor alătura, după cum afirmă Pavel Tutunaru, tuturor mişcărilor pe care aceştia intenţionează se le facă. Liderul funcţionarilor publici din Motru a intentat deja o acţiune de chemare în judecată împotriva primarului Dorin Hanu pentru aprobarea unei dispoziţii prin care salariile acestora se reduc cu 70%, prima înfăţişare urmând să aibă loc pe 14 mai.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: