Foştii salariaţi ai Rostramo au protestat ieri în faţa unităţii

Foştii salariaţi ai societăţii Rostramo au ajuns în culmea disperării pentru că nu-şi primesc banii pentru acţiunile deţinute la societate. Oamenii spun că sunt minţiţi sistematic că-şi vor intra în drepturi, însă acest lucru nu se întâmplă. Angajaţii sunt nemulţumiţi că valoarea acţiunilor cumpărate prin cedarea în mod obligatoriu a unei părţi din salariu nu le este decontată. Ei au protestat câteva ore, însă niciun reprezentat al societăţii nu a ieşit să discute cu protestatarii.

Peste 100 de oameni s-au adunat ieri în faţa societăţii Rostramo, nemulţumiţi de faptul că actuala conducere refuză să le dea banii pentru acţiunile cumpărate de ei în timpul cât erau angajaţi ai unităţii. Protestatarii susţin că sunt minţiţi în fiecare  săptămână că-şi vor primi banii, însă acest lucru nu se întâmplă. “Am rămas ca proştii. Am dat banii pe acţiuni cât timp am lucrat şi acuma am rămas doar cu hârtiile, pentru că nu mai vrea nimeni să ni le mai cumpere. Le-au vândut doar pe ale lor, cei din conducere şi pe noi nun e mai bagă în seamă acum. Eu am peste 1000 de acţiuni şi aş avea de luat cam 40.000 de lei”, declară un fost angajat al societăţii.

Mai mult decât atât, conducerea le-a interzis protestatarilor să intre în curtea societăţii. Aceştia au intrat cum au putut pentru a vorbi cu cineva.

Deşi au încercat să contacteze conducerea, oamenii au aşteptat degeaba în faţa societăţi ore în şir, pentru că nimeni nu a ieşit să le vorbească. Cei de la poartă au spus că şefii sunt într-o şedinţă, unde dezbat tocmai această problemă. La şedinţă a participat şi un angajat al societăţii, care a reprezentat atât interesele actualilor salariaţi, cât şi pe cele ale foştilor angajaţi. „Să veniţi să vedeţi cum îşi bat joc de noi şi cum se desfăşoară şedinţa. Sunt doar pentru ei. Pe mine m-au îndepărtat că nu vroiam să fac ce-mi spuneau directorii şi am apărat interesele angajaţilor”, declară Petre Calotă, angajat la Rostramo şi fost lider de sindicat.

Protestatarii sunt decişi să acţioneze conducerea societăţii Rostramo în judecată dacă nici acum nu le vor fi daţi bani pe acţiuni. „Eu am făcut deja demersurile pentru a-i da în judecată. O să continui până când se vor gândi să ne bage şi pe noi în seamă şi să ne dea banii”, declară un protestatar.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: