INEDIT: Un gorjean şi-a umplut frigiderul cu dosare penale

Zeci de funcţionari publici, judecători, procurori, notari şi poliţişti din Gorj au fost daţi în judecată de un bărbat de 70 de ani. Omul bate recordul printre gorjeni, are nici mai mult nici mai puţin de 197 de procese. Bătrânul are în plan să-l dea în judecată şi pe Preşedintele Traian Băsescu. Toate acestea pentru  recuperarea averii tatălui său, cinci case şi 1,5 hectare de teren.

Ioan Cârstoiu de 70 de ani din comuna Stăneşti umblă de mai bine de zece ani prin tribunale. Bătrânul susţine că se judecă pentru recuperarea averii tatălui său, cinci case şi 1,5 hectare de teren. Pentru că nu a intrat în posesia bunurilor omul a dat în judecată pe toţi cei care l-au supărat şi aşa a ajuns să aibă 197 de procese. „În casele tatălui meu stau acum alţii. Eu nu-mi mai doresc aceste bunuri dar vreau ca toţi aceia care nu au respectat legea şi mă refer la judecători, notari, prim procurori, procurori, poliţişti şi funcţionari publici să fie daţi afară şi de aceea i-am dat în judecată”, a spus Ioan Cârstoiu.

Dosare şi în locul rufelor murdare

Omul are atât de multe dosare încât nu mai au loc în dulap astfel că le-a aşezat frumos în maşina de spălat şi în frigider. Dacă le adună la un loc se poate lăuda cu o căruţă întreagă de hârţoage. „Asta e zestrea mea, o căruţă de dosare”, a spus bătrânul. Poliţiştii din comuna Stăneşti se află şi ei pe lista celor reclamaţi de nea’ Nelu, aşa cum îi spun vecinii. „Are intentate împotriva comisiei locale vreo patru plângeri. Spune că avem ceva cu el pentru că nu vrem să facem ce zice el că de ce nu-i dăm bunurile moştenite de la tatăl său. Ne judecăm de câţiva ani, a făcut recurs peste recurs şi încă există procese pe rol”, a menţionat  Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti. „Ne-a dat şi pe noi în judecată acuzându-ne că nu respectăm legea, spune el că nu-i tragem la răspundere pe cei care i-au luat pământul şi casele”, povestesc  angajaţii postului de poliţie din comuna Stăneşti.

Îl dă în judecată şi pe Traian Băsescu

Ioan Cârstoiu vrea să ajungă la cel puţin 200 de procese. Următorul pe lista reclamaţilor va fi preşedintele Traian Băsescu. „ Îl voi da în judecată şi pe Băsescu. Voi merge la tribunalele internaţionale cu căruţa plină de dosare”, spune bătrânul.

Bani pentru procese are, că pensia este cât aproape trei salarii minime pe economie, respectiv 1.700 de lei . Bărbatul a lucrat 35 de ani în subteran. “Toată pensia o dau pe procese, nu mi-am angajat avocat că nu îmi trebuie, eu mă apăr singur, dar cheltuiesc mult cu făcutul la hârţoage”, spune nea’ Nelu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: