Funcţionarii publici şcoliţi sunt legaţi de glie

Autorităţile şi instituţile publice din Gorj trebuie să transmită Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici planul anual de perfecţionare a funcţionarilor publici până la data de 31 martie. Funcţionarii publici care urmează într-un an calendaristic cursuri de perfecţionare profesională cu o durată mai mare de 90 de zile în ţară sau străinătate, finanţate din bugetul instituţiei, sunt obligaţi să se angajeze în scris că vor lucra o perioadă determinată în administraţia publică proporţional cu zilele de curs. Perioada determinată pentru care funcţionarul public se angajează să lucreze în administraţia  publică se stabileşte de autoritatea publică şi poate fi cuprinsă între 2-5 ani.

În situaţia în care funcţionarul public nu respectă angajamentul luat, acesta va fi nevoit să restituie banii investiţi în formarea profesională, autorităţii sau instituţiei publice. Zoica Zamfirescu, Secretarul General al Judeţului Gorj a precizat: „Participarea la programele de formare profesională a funcţionarilor publici se finanţează din bugetul autorităţii sau instituţiei publice, primăriile din Gorj având obligaţia să transmită, până la sfârşitul lunii,  pe lângă planual anual de perfecţionare şi sumele alocate acestor acţiuni“.

Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile publice răspund de corectitudinea datelor şi informaţilor privind perfecţionarea funcţionarilor publici completate în formatul standard.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: