Ionuţ Stoica, primul actor din Gorj prezent într-un film ce va rula la Cannes

Filmul „Intermerdiarul”, în care joacă şi actorul gorjean Ionuţ Stoica, ar putea avea premiera şi la Târgu Jiu în toamna acestui an. Cea mai importantă veste constă însă în faptul că artistul de la „Elvira Godeanu” este primul gorjean get beget care apare într-un film ce va rula la faimosul festival de la Cannes, acolo unde doar celebrităţile ajung.

Filmul „Intermediarul” a fost regizat la sfârşitul anului trecut de Corneliu Porumboiu, ultimele scene fiind trase cu puţin înainte de sărbătorile de iarnă. Regizorul a filmat şi de data aceasta în Vasluiul său natal, Stoica fiind nevoit să facă naveta până acolo sau, în cel mai „fericit” caz, la Bucureşti, la studiourile implicate în proiectul amintit. Drumurile făcute cu grabă pentru a nu fi ratate nici spectacolele de la Târgu Jiu sunt acum o amintire plăcută, dacă ţinem cont că producţia respectivă va fi trimisă în câteva zile la festivalul de la Cannes, fiind pentru prima dată când un actor din Gorj joacă într-o astfel de producţie şi apare într-o astfel de competiţie.

Ionuţ Stoica figurează pe afişul filmului respectiv alături de mult mai cunoscuţii Dragoş Bucur sau Vlad Ivanov, cel din urmă fiind celebrul doctor din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al lui Cristian Mungiu. Actorul de la teatrul dramatic Elvira Godeanu joacă rolul unui poliţist de la DIICOT, întreaga acţiune a filmului bazându-se pe dorinţa ofiţerilor din structura respectivă de a lucra după legi europene. Ofiţeri care luptă cu crima organizată au de anchetat cazul unui tânăr reclamat la poliţie de fratele său pentru că ar fi folosit haşiş. Faptul este unul cât se poate de real şi s-a întâmplat în 2005 în România. În premieră pentru Pandurul, Ionuţ Stoica ne-a mărturisit că este unul dintre poliţiştii din film care trebuie să rezolve cazul respectiv. Actorul gorjean spune că rolul pe care l-a primit în filmul lui Porumboiu reprezintă o încununare a întregii sale cariere. Artistul poate fi văzut de ani de zile în spectacolele de la Târgu Jiu, el dând asigurări că, în toamnă, noul film al lui Porumboiu, „Intermediarul”, va avea premiera şi în oraşul lui Brâncuşi, speranţele ca producţia respectivă să obţină premii la Cannes fiind destul de mari.

„Pentru mine, ca actor care am crescut şi m-am format pe scena din oraşul lui Brâncuşi este o realizare foarte mare, este vârful carierei mele de până acum pentru că, trebuie să recunosc, am mai jucat într-un film, cu mulţi, mulţi ani în urmă, unde am fost figurant pentru câteva clipe. Rolul de acum nu se compară, mai ales că am avut ocazia să fiu alături de Dragoş Bucur şi de Vlad Ivanov, nişte oameni deosebiţi şi nişte artişit de la care ai oricând de învăţat ceva. Mă bucur că am avut o asemenea ocazie, cred că mi-am jucat rolul bine şi sper să avem succes cu acest film. Speranţa mea este ca la toamnă să reuşim să avem o premieră cinematografică pentru Intermediarul şi la Târgu Jiu. Îmi doresc acest lucru pentru oraşul acesta şi pentru publicul care vine şi mă urmăreşte pe mine şi pe colegii mei de la teatru jucând pe scenă. Până atunci vine însă festivalul de la Cannes, sperăm cu toţii într-o figură frumoasă şi, apoi, mai vedem ce se mai întâmplă”, a mărturisit Ionuţ Stoica acum, după ce filmul este gata, iar el, ca un actor grăbit, este gata să înveţe alt rol pentru o altă producţie.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: